Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gabrielle Nuijtens benoemd als secretaris Topsector T&U

Gabrielle Nuijtens is per 15 juni gestart als secretaris bij Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U). Nuijtens wil als secretaris partijen en initiatieven met elkaar verbinden: "Laten we als sector met elkaar kijken welke kansen en uitdagingen op deze topsector afkomen en hoe we die kunnen benutten en beïnvloeden."

Kansen benutten
​Met Gabrielle Nuijtens heeft de Topsector T&U een ervaren secretaris gevonden, die over een ruime ervaring in de internationale agrofoodsector beschikt. Ze was tot voor kort senior beleidsadviseur bij het team agribusiness internationaal van het Ministerie van Economische Zaken (EZ) en verantwoordelijk voor de agro-betrekkingen van Nederland met China, Indonesië en Australië (markttoegang, handelsmissies, high level meetings etc.). Daarvoor was zij werkzaam als landbouwraad in China en Mexico.

Nuijtens had in haar functie bij EZ veel contact met bedrijfsleven en kennisinstellingen. Maar toen deze baan bij de Topsector T&U voorbij kwam – op het snijvlak bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid - begon het te kriebelen. "Deze sector is enorm in beweging en het ondernemerschap is groot. Ik wil me in deze functie richten op innovaties en kennisontwikkeling. Zaken waarmee de Nederlandse tuinbouw, inclusief de veredeling, zich in Nederland en in de wereld onderscheidt."

Internationaal netwerk
Loek Hermans, boegbeeld van Topsector T&U en voorzitter T&U Board: "Gabrielle's kennis en ervaring passen goed bij wat wij zochten. Kennis van de sector, een internationaal netwerk en een ervaren verbinder. Ze zal ook snel haar weg weten te vinden als secretaris van deze dynamische topsector."

Bron: Topsector tuinbouw & uitgangsmaterialen
Publicatiedatum: