Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schotland opent eerste verticale binnenteeltbedrijf

Het in Schotland gevestigde verticale landbouwbedrijf Intelligent Growth Solutions (IGS) zal de komende maanden de bouw van hun eerste binnenteeltbedrijf afronden bij het James Hutton Institute in Dundee. Dit zou moeten resulteren in de eerste Britse commercieel rendabele verticale groeiomgeving.


 
Het project in Dundee zal worden ondersteund door het wereldwijde automatiseringsbedrijf Omron om op de energie- en arbeidskosten te helpen besparen. Behalve commerciële levensvatbaarheid beoogt het ook een beter inzicht in plantkunde en de soorten gewassen die het best in het binnenteeltomgeving kunnen worden geteeld.

 
Henry Aykroyd, CEO van IGS, beschrijft de voordelen van verticale landbouw: 'Met verticale landbouw kunnen we de precieze milieuomstandigheden bieden die nodig zijn voor optimale plantengroei. Door het 'Total Controlled Environment Agriculture' (TCEA) systeem toe te passen, waarmee alle aspecten van de teeltomgeving kunnen worden beheerd, is het mogelijk variaties in de teeltomgeving te elimineren waardoor de teler jaarrond en op elke gewenste locatie consistente, kwalitatief hoogwaardige gewassen kan produceren met minimale verspilling."

Na de samenwerking met het James Hutton Institute te hebben bewerkstelligd om hun agrarische expertise, benaderde IGS Omron voor de automatisering van het project. Automatisering is op elk niveau cruciaal voor de efficiëntie en productiviteit van het project. In eerste instantie zullen hiermee het stapelsysteem, het LED-licht en de hydrocultuursystemen beheerd worden. In de toekomst zou automatisering zo schaalbaar en flexibel mogelijk alle aspecten van het bedrijf moeten beheren.


 
Aykroyd: "Het succes van dit project zal worden bepaald door drie belangrijke pijlers: een zeer geïntegreerde automatiseringsstrategie, gepatenteerde energiebesparingstechnologie en het meest geavanceerde biologische onderzoek. Om dit te bereiken, biedt de samenwerking met twee toonaangevende experts, Omron en het James Hutton Institute, de allerbeste kans voor een nieuwe benadering van de verticale landbouw."
 
Professor Colin Campbell, directeur van het James Hutton Institute: "We zijn blij om te zien hoe goed het werk op de binnenteeltvestiging van IGS op onze Dundee locatie vordert.

"Dit initiatief combineert onze kennis van plantkunde bij het James Hutton Institute en het ondernemerschap van IGS om efficiënte manieren te ontwikkelen om met weinig energie en water planten te telen."
 
Intelligent Growth Solutions zal tijdens de Royal Highland Show (22-25 juni 2017) bij de James Hutton Institute stand op Avenue Q aanwezig zijn om het project te bespreken.
 
Voor meer informatie:
Kate Forster
Tel: +44 07787 534 999
Publicatiedatum: