Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toestand bruggen en tunnels zorgwekkend voor wegtransport

Van de 750 bruggen en 22 tunnels die het Nederlandse rijkswegennet telt, lopen er tientallen gevaar uit te vallen door achterstallig onderhoud. Het gevolg is een verkeersinfarct op de Nederlandse wegen, blijkt uit nieuw onderzoek van ingenieursadviesbureau Sweco.

Calamiteit
Volgens evofenedex, Bouwend Nederland, de ANWB en Transport en Logistiek Nederland (TLN) is het wachten op een volgende calamiteit zoals de afsluiting van de Merwedebrug, de Afsluitdijk of de Schipholtunnel. Als zoiets op hetzelfde moment op twee of meer plaatsen gebeurt, zijn de gevolgen voor Nederlandse economie groot: hele regio's worden dagenlang ontregeld door files die ook doorwerken in de rest van Nederland.

Alarm
Bouwend Nederland en brancheorganisaties TLN en evofenedex slaan samen met de ANWB alarm. Zij vragen de politiek aanzienlijk meer prioriteit te geven aan het onderhoud van deze voor de Nederlandse economie cruciale infrastructurele verbindingen. Alleen dan kunnen forse reistijdverliezen en economische schade worden voorkomen.

Bron: EVO
Publicatiedatum: