Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese e-commercegigant stapt met Mitsubishi in kasgroententeelt

Chinese e-commerce zwaargewicht Jingdong Group en Japan's Mitsubishi Chemical Holdings slaan de handen ineen om verse kasgroenten te produceren aan Chinese consumenten.

Jingdong, vooral bekend van JD.com, zal volgens een dinsdag afgesloten partnerschapsovereenkomst een groentenproductie opstarten in het district Tongzhou in Beijing. Het ongeveer 800 miljoen yen ($7,16 miljoen) kostende kassencomplex van 10.000 m2 zal door Mitsubishi Chemical worden opgeleverd en zou in de volgende lente geopend moeten worden. De Japanse groep zal ook ondersteuning verlenen bij alles, van de selectie van de groentenrassen tot de verpakking, inclusief sanitaire controle en herkomsttracering.

Men hoopt jaarlijks 300 ton groenten te produceren als sla en komatsuna, een Japanse spinazie achtige groente. JD.com verkoopt al groenten, maar door ze zelf te telen hopen ze versheids- veiligheidsbewuste consumenten aan te spreken. De Chinese groep besloot zelf de touwtjes in handen te nemen van hun groenteleveringsketen na marktproeven in Shanghai met in een Mitsubishi Chemical vestiging geteelde producten. 

Jingdong beoogt ook groententeeltbedrijven te beginnen in Shanghai, Guangzhou en andere steden.

Bron: Nikkei Asian Review
Publicatiedatum: