Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzenregen voor telers in Leamington

Afgelopen weekend zijn opnieuw de jaarlijkse Greenhouse Vegetable Awards gehouden in de 'Tomatenhoofdstad' van Canada, Leamington, in Ontario. Juryleden proefden en bekeken weer meer dan 200 inzendingen ingediend door toonaangevende Noord-Amerikaanse telers. Velen van hen ontvingen weer prestigieuze prijzen tijdens de 10e editie van het evenement. Hier een samenvatting van de prijzenregen.


De telers van NatureFresh namen dit jaar weer vijf prijzen mee

Familiebedrijf NatureFresh Farms kreeg veel van de hoogste prijzen, waaronder de felbegeerde 'Best Overall Tomato' voor hun TOMZ Red cherrytomaat. Verder ontvingen ze prijzen voor
  • De beste hapklare tomaten; TOMZ Red cherrytomaten
  • De beste cocktailtomaten; TOMZ Sweet Red cocktailtomaten
  • De beste vleestomaten; OntarioRed Red Beefsteak tomaten
  • De beste gele paprika (Yellow Bell Pepper)

De telers van SUNSET sleepten zeven prijzen in de wacht en werden de meest bekroonde deelnemer in de afgelopen tien jaar. De andere zes categorieën waarin SUNSET prijzen behaalde waren: Specialty Tomato, Kids' Choice Tomato, Specialty Bell Pepper, Red Bell Pepper, Kids' Choice Cucumber en de felbegeerde publieksprijs voor tomaten.


Milla Mastronardi van SUNSET neemt de meest bekroonde deelnemer prijs in ontvangst. (Foto van SUNSET op Twitter

Ook het team van Pure Flavor werd dit jaar opnieuw bekroond. Het bedrijf werd erkend voor hun Gourmet baby komkommers, Roma tomaten, Aurora pepers, Engelse komkommers, vleestomaten en trostomaten. 
 


Voor het vierde jaar op rij werden de snackkomkommers van Pure Flavor bekroond, die ook zijn opgenomen in hun nieuwe groentensnackproduct voor kinderen 'Mini Munchies Vegetable Snacks'.

Orangeline Farms viel dit jaar ook in de prijzen met de eerste prijs voor hun Zing! paprika's (Health Forward's Amazing Sweet Peppers) in de categorie Best Hothouse Specialty Long Pepper. In de categorie Best Hothouse Hot Pepper werden ze ook eerste met hun peper Spicy Chef Sampler, die ook de publieksprijs kreeg.


Jordan en Steve van Orangeline Farms konden dit jaar weer trofeeën mee naar huis nemen.



TopLine Farms namen twee felbegeerde prijzen mee: Best Cocktail Cucumber en Best Overall Cucumber.

De kassenwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door R.E.A.C.H. International, een lokale liefdadigheidsorganisatie, waarbij de opbrengsten scholen en klinieken in Oeganda mee helpen financieren.

Publicatiedatum: