Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Japanse toeleveranciers richten zich op de export:

Vergrijzing onder Japanse telers

Terwijl de Japanse tuin- en landbouwsector zich voor uitdagingen gesteld ziet door de vergrijzing van telers, zijn Japanse producenten van tuinbouwbenodigdheden ervan overtuigd dat ze nieuwe overzeese markten kunnen vinden. Een van deze bedrijven is C.I. Takiron, een producent van landbouwfolies en -plastic.

C.I. Takiron werd opgericht na een recente fusie tussen C.I. Kasei, een plastic folieproducent die al sinds 1965 actief is in de kasdekmarkt en Takiron. Naast landbouwmaterialen produceert het bedrijf kunststoffen voor infrastructuur, bouw, verpakkingen en andere industriële toepassingen. Met meer dan 3500 medewerkers is het bedrijf de grootste producent van kasfolies in Japan.



C.I. Takiron produceert ook irrigatiebuizen, touw, kasverbindingsclips en vele andere kunststoffen voor tuinbouwtoepassingen. Volgens Tao Lin van de agrarische overzeese afdeling bij C.I. Takiron, is het Japanse bedrijf een begrip in Oost-Azië. Hij vertelde dat door de groeiende vraag naar veilig geproduceerd voedsel steeds meer bedrijven in Zuidoost-Azië beschermde teelt overwegen.

"Er is steeds meer zorg om de voedselveiligheid. Dit voedt de cruciale trend om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen". Lin verwijst naar het feit dat kassenteelt en gecontroleerde omgevingslandbouw de eerste stappen zijn die telers kunnen nemen om hun gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen, omdat gewassen die in een besloten omgeving worden geteeld beter beschermd kunnen worden tegen plagen en ziekten. Dit creëert ook veel zakelijke kansen voor de Japanse toeleverancier. "Slimme in de kasfolies verwerkte toepassingen zoals het voorkomen van druppelvorming en beslaan van de folies bevorderen de gewasgroei en de productie van de telers." 

Maar alhoewel C.I. Takiron veel Japanse groenten- en vruchtentelers en bloemen- en zaailingenkwekerijen tot hun klanten rekent vertelt Lin dat de Japanse landbouwsector de afgelopen jaren niet spectaculair is gegroeid. De sector is in feite krimpende door de veroudering onder de telers en niet veel jongeren voelen zich aangetrokken tot een carrière in de landbouw. "De binnenlandse landbouw krimpt constant, daarom richten we ons op overzeese markten."

C.I. Takiron is geïnteresseerd in partnerschappen met buitenlandse distributeurs om hun verkoop van kasfolies, verbindingsclips, touw en andere kunststoffen landbouwbenodigdheden uit te breiden. Neem voor meer informatie contact op met de heer Tao Lin via




Publicatiedatum: