Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"supermarkten willen alleen nog verpakt product"

Duitse teler vernietigt minikomkommers in strijd tegen retail

Komkommerteler Franz Hagn uit het Duitse Segnitz (Bayern) heeft een statement gemaakt. In protest tegen de retail, die volgens hem alleen maar verpakte komkommers wil, heeft hij zijn minikomkommers vernietigd. Anders, geeft de teler in een video aan, blijft hij er toch maar mee zitten.

Verpakking
Franz Hagn teelt al veertien jaar minikomkommers op 6000m2. Volgens hem willen retailers tegenwoordig alleen maar verpakte komkommers en blijft hij zitten met zijn onverpakte minikomkommers. "De grote retailers zoals Lidl, Rewe en Aldi willen alleen nog maar verpakte komkommers aannemen. Aan Kaufland konden we vorig jaar nog in 5-kilo-zakken leveren, maar dit jaar blijven we met de oogst zitten omdat we niet over de juiste technieken beschikken. Daarom worden deze minikomkommers van topkwaliteit vernietigd", vertelt hij. Volgens de teler levert de keuze van de retailers hem bijna een ton schade op.


Verkoop voor de rest
De video is online inmiddels 2,5 miljoen keer bekeken en online komt er veel steun binnen. Zo worden er petities gestart tegen de verplastificering in de supermarkten. Maar ook de teler zelf krijgt veel steun. Hagn besloot de overige komkommers te verkopen. "Vanaf nu kan men in Segnitz bij 'Gartenbau Hagn' minikomkommers afhalen voor 10 euro per 10 Kilo. Twee tot drie dagen lang, zolang de voorraad strekt. Verenigingen van algemeen nut kunnen gratis komkommers afhalen", aldus de teler. En de reacties zijn overweldigend: in twee dagen heeft hij twee ton komkommers verpatst. Iedere dag zal er uit zijn kas 1.500 tot 2.000 kilo geoogst worden.

Inmiddels reageren ook de supermarkten. Edeka schrijft zowel verpakt als onverpakte minikomkommers aan te bieden. Rewe geeft aan dat ze niet bekend zijn met de teler - en daar wordt op social media weer flink op gereageerd door klanten die Hagn's groenten tonen in Rewe-verpakkingen. Ook Kaufland kan de actie niet plaatsen. Volgens de retailer kopen ze niet in bij Hagn en kopen ze minikomkommers centraal in wanneer er hogere vraag naar is. Supermarktketen Tegut laat inmiddels weten dat ze woensdag 3,5 ton komkommers van Hagn zal kopen. Ze gaan de verkoop in voor 0,29 cent per stuk.

Retailers
De retail zelf reageert verbaast. Edeka schrijft zowel verpakt als onverpakte minikomkommers aan te bieden. Rewe geeft aan dat ze niet bekend zijn met de teler - en daar wordt op social media weer flink op gereageerd door klanten die Hagn's groenten tonen in Rewe-verpakkingen. Ook Kaufland kan de actie niet plaatsen. Volgens de retailer kopen ze niet in bij Hagn en kopen ze minikomkommers centraal in wanneer er hogere vraag naar is. Supermarktketen Tegut laat inmiddels weten dat ze woensdag 3,5 ton komkommers van Hagn zal kopen. Ze gaan de verkoop in voor 0,29 cent per stuk.
Publicatiedatum: 13-6-2017

  

Reacties:


Even krankzinnige als schandelijke vergelijking paus Franciscus tussen migranten in AZC’s en Joden in concentratiekampen WO-2 – VN erkent dat slechts 2,65% echte vluchtelingen zijn – Iedere migrant kost Italiaanse belastingbetaler € 2400,- per maand, 2x zoveel als het salaris van een politieagent.Met bijna 10.000 ‘reddingen’ in slechts drie dagen is het aantal nieuwe migranten dat in Italië is aangekomen dit jaar gestegen naar meer dan 60.000, 48% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen het er zo’n 40.000 waren. In heel 2013 kwam er nog ‘slechts’ 22.118 migranten binnen, wat in de afgelopen jaren razendsnel opliep naar een totaal van 427.000. Volgens een VN rapport zal in 2050 één derde van de Italiaanse bevolking uit (moslim)migranten bestaan. De omvolking van Italië en Europa komt dus op stoom, maar de mainstream media en gevestigde politici doen nog steeds alsof het stapsgewijs vervangen van de oorspronkelijke Europeanen met honderdduizenden migranten per jaar een ‘extreemrechtse complottheorie’ is.

Fred van Moerkom, Lisserbroek - 15-6-2017 17:31:30


Je hebt dus een product dat niet aan de vraag van de klant voldoet en dus is het de schuld van de potentiele klant dat je het niet kunt verkopen.
En toch blijven weigeren om het product an te bieden zoals de potentiele klanten het willen.
Sommige telers leven nog echt in jet verleden.
Inkoper, Venlo - 13-6-2017 20:50:56


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: