Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tielemans Groentekwekerij Boekel breidt belichting uit

Tholen - In de markt stijgt de vraag naar komkommers in het seizoen dat deze traditioneel niet in Nederland gekweekt worden. Reden voor René Tielemans van Tielemans Groentekwekerij Boekel om zijn komkommers te gaan belichten en ook buiten het traditionele seizoen aan de vraag te kunnen voldoen.

De keuze voor belichting is genomen in samenspraak met telersvereniging Kompany. "We komen in januari in productie en ons seizoen loopt daarmee tot eind oktober", vertelt René. "Het is een kwestie van tijd maar ik schat in dat steeds meer ketens gaan voor Hollands product vanwege de voedselveiligheid en de kwaliteit. Daardoor zal de vraag naar Nederlands product stijgen en daar kunnen we met belichting aan voldoen."



Nieuwe armaturen
Tielemans Groentekwekerij Boekel heeft twee teeltlocaties. Op een van de locaties wordt reeds deels belicht. Vanuit de ervaring die daar is opgedaan, gaan zij op de nieuwe locatie ook belichten. "Dadelijk belichten we op 5 hectare, dat is bijna de helft van het komkommerareaal", bevestigt René. In het najaar komen er dan herfsttomaten in de kas, die onder het FreshValley-label in de markt gezet worden.

Gavita
De keuze is gevallen op de armaturen van Gavita. Dat hangt samen met het totaalpakket dat geboden wordt. Naast de kwaliteit van de armaturen en de prettige samenwerking met de vertegenwoordigers was het gebruiksgemak belangrijk bij de keuze. "Het is eenvoudig de armaturen te verwijderen en terug te plaatsen", vertelt Dennis Janmaat, accountmanager bij Gavita. "Bovendien leveren we een solide opbergsysteem om de lampen veilig te bewaren gedurende het zomerseizoen." Zijn collega Martin van Ginkel vult aan: "Tielemans Groentekwekerij Boekel is een uniek bedrijf met gecombineerde teelt op meerdere locaties, kwalitatief hoogstaande producten en een gedreven eigenaar. Een solide bedrijf waar we graag een partnerschap mee aangaan."

Voor meer informatie:
Gavita International B.V.
Dennis Janmaat / Martin van Ginkel
Oosteinderweg 127
1432 AH Aalsmeer
+31 (0) 297 380 450
www.gavita.com


Voor meer informatie:
Kompany
Venrayseweg 182
5928 RH Venlo
Tel: 077-3030700
s.janssen@kompany.nl
www.kompany.nl