Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zweedse teler heeft betere productie met LED

Hällnäs Handelsträdgård, een van Zwedens grootste producenten van biologische bladgroenten, kruiden en sierbloemen, heeft een sterke verbetering in de gewasproductie gezien sinds de opwaardering van hun groeilichten van hoge druk natrium (HPS) lampen naar Fluence LED-licht. De overgang naar Fluence LED-licht heeft de oogst, de kwaliteit en de energie-efficiëntie verhoogd en de doorlooptijd en krimp verminderd.Om Hällnäs Handelsträdgård te helpen hun doel te bereiken om hun productie jaarrond consistent te verhogen ontwikkelde Fluence groeilicht toegespitst op hun specifieke teeltomstandigheden net ten zuiden van de Noordpool in Noord-Zweden. Voor meer informatie hierover en een blik achter de schermen bij Hällnäs Handelsträdgård, ga naar  http://fluence.science/hallnas

Björn Isacsson, eigenaar van Hällnäs Handelsträdgård: "We zien verminderde doorlooptijden en een hogere productie onder de Fluence LED-systemen, met een eindproductkwaliteit die alles wat we hiervoor hebben gezien overtreft. Niet alleen de producten van Fluence hebben onze verwachtingen overtroffen, maar het team heeft bewezen onschatbaar te zijn in hun ondersteuning om ons bedrijf te helpen groeien."

"Al wat we kunnen zien zijn deze goede resultaten: compactere planten van hogere kwaliteit," zegt  ook Philip Stawarz, hoofdteler bij Hällnäs Handelsträdgård. "Het telen met HPS betekende simpelweg de lampen aan of uit doen. Met Fluence is het leven veel interessanter omdat ik planten kan sturen zoals ik dat wil."

Met de VYPRx PLUS-belichting kan Hällnäs nu in de winter (wanneer er weinig zonlicht is) planten van hogere kwaliteit sneller telen dan in de zomer door een verbeterde lichtintensiteit en lichtspectrum en de ideale teeltomgeving die het Fluence licht creëert. Het bedrijf gebruikt VYPRx PLUS in combinatie met PhysioSpec Greenhouse, een breed spectrum voor de volledige plantengroei en ontwikkeling, en VYPRx PLUS in combinatie met AnthoSpec, een aangepast smalbandspectrum dat de accumulatie van anthocyanine in sla verhoogt. Het gebruik van AnthoSpec heeft geresulteerd in een dieprode kleur en hogere antioxidanten, die voorheen niet onder HPS of zonlicht werden behaald.

"Het is prettig om met het team van Hällnäs Handelsträdgård samen te werken aan oplossingen die hebben bewezen hen succesvol te helpen hun teelt- en financiële doelstellingen te behalen", zegt Nick Klase, mede-oprichter en CEO van Fluence Bioengineering. "Iedere omgeving en de behoeften van elke klant zijn uniek. Daarom richten wij ons op het bouwen van sterke relaties met onze klanten om resultaten te behalen die op andere wijze onbereikbaar zijn."

Behalve bij Hällnäs Handelsträdgård worden VYPRx PLUS LED-systemen gebruikt bij honderden commerciële gewasproductiebedrijven en onderzoeksinstellingen wereldwijd.

Voor meer informatie:
Fluence Bioengineering
4129 Commercial Center Drive
Suite 450
Austin, TX 78744
512-212-4544
info@fluencebioengineering.com
www.fluence.science/vypr

Publicatiedatum: 19-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: