Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hellenic Farming strategieën veroveren de Griekse markt

Hellenic Farming is een Grieks landbouwbedrijf en lid van de Efthymiadis Agortechnology groep. Laatstgenoemde heeft meer dan 80 jaar ervaring in de agrarische sector, vooral met de productie van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en zaden. In de afgelopen tien jaar heeft de organisatie via Hellenic Farming de productie van kastomaten aan hun activiteiten toegevoegd.

Loukia Efthymiadis vertegenwoordigt Hellenic Farming. "We zijn begonnen met het groeien van gewone trostomaten, die we van oktober tot juli in een hydrocultuurkas telen. Dit begon bij wijze van experiment in een tijd waarin deze soort tomaten nog niet beschikbaar waren. We hadden niet verwacht dat Griekse consumenten van deze soort tomaten zouden houden, daar ze vrij klein zijn en de Griekse consument meestal de voorkeur geeft aan grotere vleestomaten. We waren van plan om de trostomaten vooral voor de export te produceren: tot 60% was bedoeld voor buitenlandse markten. Maar uiteindelijk verkopen we nu bijna 100% op de lokale markt."



"We merkten dat er op de lokale markt vraag was naar nieuwe soorten tomaten met een hoge kwaliteit en toegevoegde waarde. Op dat moment was merkontwikkeling van verse producten nieuw voor de Griekse markt, dus begonnen we met de verkoop van onze trostomaten onder het merk 'Lucia Tomato' en voegden daar ook nieuwe producten aan toe."

Sindsdien werkt het bedrijf uitsluitend met contractteelt, waardoor er meer kwaliteits- en veiligheidscontrole mogelijk is en er meer mogelijkheden zijn om volumes te verhogen.


 
In de afgelopen 3 jaar begon Hellenic Farming te experimenteren met de productie van verschillende rassen hoogwaardige aardappelen zoals Belmonta, Safari en Queen Anne. De aardappelen worden in verschillende regio's in Griekenland geteeld om ze meerdere maanden per jaar te kunnen leveren. De aardappelen werden oorspronkelijk niet toegevoegd aan het Lucia-merk, omdat ze nog in de experimentsfase zaten. Dit jaar zijn de aardappelen echter naar behoren gelanceerd en worden verkocht aan Griekse supermarkten in zakken van 3 kilo zakken, tegelijk met de omzetting van het merk van 'Lucia Tomato' naar 'Lucia's Farm'. Met het nieuwe merk presenteert het bedrijf zichzelf met een meer natuurlijke manier van telen en verkopen van versproduct en geeft zichzelf ook de ruimte om met de productie van andere soorten groenten en fruit te beginnen.

Volgens Loukia is een van de belangrijkste factoren voor het succes van het bedrijf de contractteelt: "Het idee is nog steeds nieuw in Griekenland en wordt nog niet veel toegepast. Coöperaties en telers zijn nu echter meer ruimdenkend waardoor ze deel kunnen uitmaken van ons geïntegreerde gewasbeheersysteem. Met contractteelt houden we toezicht op de telers, hun productieproces en de chemicaliën en gewasbeschermingsmiddelen die schadelijk zouden kunnen zijn voor het fruit."



Loukia zegt dat Lucia's Farm zo genoemd is zodat het gemakkelijk in het Engels kan worden uitgesproken. Het bedrijf is echter nog niet begonnen met regelmatige exportactiviteiten omdat het totale productievolume onvoldoende is. Aangezien Griekenland de nummer 1 consument van tomaten is, is de vraag lokaal zeer sterk. Het bedrijf doet veel aan de eigen promotie door merchandising in supermarkten en via sociale media.



Loukia ziet hun bedrijf groeien. De belangrijkste uitdaging voor Hellenic Farming en Lucia's Farm is het gebrek aan ruimte in hun eigen kas. "In de nabije toekomst willen we tomaten aanbieden in Cyprus, de Balkan en Midden-Europa. Dat betekent dat we een andere hydrocultuurkas zullen moeten bouwen en voor dit doel zijn we al met een nieuwe investering bezig in een kas die gebruikt zal maken van de warmwaterbron in de regio Xanthi in Noord-Griekenland. We zijn momenteel in gesprek met diverse partijen in het buitenland, dus hopelijk zullen we snel internationaal beschikbaar zijn."

Voor meer informatie:

Loukia Efthymiadis
Hellenic Farming (Greece)
Mob: +302610647580
Email: loukia@efthymiadis.gr
http://www.luciasfarm.gr
www.facebook.com/luciasfarm.gr
www.hellenicfarming.gr
Publicatiedatum: