Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eigen touwfabriek voor Royal Brinkman

Royal Brinkman introduceert Valent touw. Vanuit een nieuwe fabriek in Polen rollen de spoelen Valent touw van de machines. Het Valent touw is zeer geschikt voor het aanbinden van groentengewassen als paprika, aubergine, courgette en meloen.

Valent touw is sterk en neemt geen vocht op. Het gewas kan hierdoor gemakkelijk een teeltseizoen lang mee, zonder dat er kans is op touwbreuk. Valent touw is gemaakt van de kunstvezel polypropyleen.

Er kan gesteld worden dat Valent touw:
  • zeer sterk is,
  • weinig rek geeft,
  • geen vocht opneemt,
  • gemakkelijk hanteerbaar is,
  • en niet aangetast wordt door bacteriĆ«n.


Stevigheid
Valent is getwined, soepel touw, dat betekent dat het garen in elkaar is gedraaid. Voor tuinbouwgewassen als paprika, aubergine, courgette en meloen is het belangrijk dat het touw voldoende gewicht kan dragen zonder dat er touwbreuk ontstaat. Het Valent touw is los verkrijgbaar in de diktes 1/1000, 1/1200 en 1/1500 in de kleuren wit, geel, rood, blauw, zwart en groen. De variant 1/1000 Valent touw is de meest sterke keuze. Afhankelijk van het gewas maakt de teler een keuze. Omdat het touw soepel maar toch sterk is, kan het Valent touw gemakkelijk verwerkt worden in een touwmachine.

Valent touw wordt ook gebruikt in de tomatenteelt en hogedraad komkommerteelt in combinatie met de bekende Extravalent haken van Royal Brinkman. Het losse Valent touw wordt door Royal Brinkman ook verkocht aan telers in het buitenland die zelf hun hogedraadhaken wikkelen.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Woutersweg 10
2691 PR 'S-Gravenzande
t: +31 (174) 44 61 00
f: +31 (174) 44 61 50
info@royalbrinkman.nl
www.royalbrinkman.nl
Publicatiedatum: