Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: sla-sector strijdt tegen fusarium

Toen 2,5 jaar geleden het 'Yuma Center of Excellence for Desert Agriculture' (YCEDA) werd opgericht, besloten samenwerkende telers en de University of Arizona (UA) dat de eerste prioriteit was om meer bestrijdingsmethoden te vinden voor de Fusarium verwelkingsziekte van sla (FWOL).

Er wordt meer en meer areaal aangetast door de FWOL ziekteverwekker Fusarium oxysporum f.sp. lactucae en telers verliezen steeds meer gezond areaal om deze groente voor de consument te kunnen telen.Uitvoerend directeur Paul Brierley: "Fusarium verwelking duwt telers in een hoek waardoor ze soms niet aan de marktvraag kunnen voldoen."

In Californië komt FWOL vooral voor in het district Fresno County, in de kustdistricten Monterey en Santa Cruz en in het zuidoostelijke district Imperial County. Maar het is ook te vinden in Arizona's groententeeltgebieden, waaronder Yuma County. De afgelopen twee jaar hebben de pathologen veldproeven uitgevoerd waarbij verbeterde cultivars zijn geanalyseerd en gewasbeschermingsmiddelen werden beoordeeld om de incidentie en ernst van Fusarium verwelking te verminderen.

Wat cultivars betreft hebben in 2015 en 2016 uitgevoerde veldproeven aangetoond dat Romeinse slasoorten die momenteel op de markt zijn over het algemeen resistenter zijn dan ijsbergslasoorten. Bij de Romeinse sla scoorden de Del Sol en Duquesne rassen hoger in FWOL-resistentie en bij ijsbergsla waren dit de Oracle en Meridian cultivars.

Lees meer op Western Farm Press
Publicatiedatum: