Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mijlpaal voor WaterPulse van 900.000 vierkante meter

WaterPulse heeft een mijlpaal bereikt van ruim 900.000 m2 aan WaterPulse capillaire watermatten, die zijn geïnstalleerd in kassen, kwekerijen, tuincentra en binnenteeltbedrijven in Noord-Amerika. 900.000 vierkante meter staat gelijk aan meer dan 90 hectare en meer dan 200 voetbalvelden. In lineaire termen zou het gaan om meer dan de afstand van Chicago naar New York City.



Traditionele handmatige irrigatie duurt dagelijks 8 uur of meer. Met de watermatten van WaterPulse kunnen telers en detailhandelaars de irrigatie tot maar een paar irrigatiemomenten van een paar minuten per dag beperken, afhankelijk van de locatie en temperatuur.

"In een gemiddeld verkoopseizoen gebruikt een tuincentrum genoeg water om bijna 30 zwembaden te vullen en voor kwekers zijn water- en arbeidskosten twee van hun grootste aandachtspunten," zegt Jim Heffernan, CEO van WaterPulse. "We zijn blij een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de besparing op essentiële hulpbronnen."

WaterPulse watermatten maken gebruik van de natuurlijke capillaire werking van de grond om water en voedingsstoffen gelijkmatig af te leveren, wat resulteert in gezondere, consistente en aantrekkelijkere planten. De matten voorzien in een uniforme irrigatie en verminderd plantenonderhoud, wat zich vertaalt in lagere water- en arbeidskosten. Door gebruik WaterPulse matten te gebruiken kunnen kassen en tuincentra hun waterverbruik met ongeveer 70% verminderen en duizenden dollars aan arbeidskosten besparen. Bovendien vermindert een unieke anti-microbiële laag drastisch ziekteproblemen en algengroei.

Voor meer informatie
WaterPulse
sales@waterpulse.com
www.waterpulse.com
Publicatiedatum: