Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Pentair en Urban Organics openen groot teelt bedrijf op water
Pentair en Urban Organics hebben een nieuwe binnenteeltvestiging voor aquaponics van ruim 8000 m2 geopend in St. Paul, Minnesota. Als een van de grootste commerciële aquaponicsvestigingen in de wereld heeft het stedelijke teelt- en kweekbedrijf een capaciteit van 275.000 pond vis en 475.000 pond biologische gewassen per jaar.
"De wereldbevolking groeit en de vraag naar viseiwitten is de duurzame natuurlijke visproductie snel aan het overtreffen. De aquacultuur- en aquaponische systemen van Pentair breiden landbouwtechnieken uit, ook in stedelijke gebieden, en bieden wereldwijd meer toegang tot eiwitten," volgens Karl Frykman, president van Pentair Water. "We werken met Urban Organics samen om de ontwikkeling van grootschalige moderne aquaponics te versnellen omdat we denken dat het een echte commercieel alternatief kan bieden om dit groeiende voedseldilemma op te lossen."
Met de geavanceerde waterfiltreringstechnologie die door Pentair is ontwikkeld, is het systeem ontworpen om Urban Organics het viswater van het plantwater te laten scheiden. Hierdoor kan Urban Organics vis in koud water met lage voedingsniveaus kweken en planten in warm water met hoge voedingsniveaus. Afvalstoffen uit het viswater worden geconcentreerd naar het plantwater overgezet. Daarnaast is het systeem ontworpen voor koudwatervis, rekeninghoudend met het koudere klimaat in Minnesota, ten behoeve van de energie-efficiëntie. Ook wordt er LED-licht gebruikt om het energieverbruik van het bedrijf verder te verminderen.
David Haider, mede-oprichter van Urban Organics: "Onze samenwerking met Pentair heeft ons geholpen onze visie te realiseren om een nieuw mode te creëren voor stedelijke landbouw die de toegang tot gezond voedsel garandeert, met gebruik van maar 2% van de hoeveelheid water die door de traditionele landbouw wordt verbruikt. Onze lokale markt zal profiteren van onze vis en groenten, maar er is ook een wereldwijd voordeel omdat we de lessen uit dit model in de toekomst op andere locaties kunnen toepassen."
De vis- en gewassenproductie bij Urban Organics is begonnen en men verwacht vroeg in 2018 op volle capaciteit te zijn. Volledig gecertificeerd door de USDA voor de biologische productie, teelt Urban Organics diverse verse groenten inclusief groene en rode bloemkool, rucola, paksoi, groene en rode romeinse sla, snijbiet en groene en rode bladsla, naast duurzaam gekweekte Atlantische zalm en Trekzalm.
Urban Organics verkoopt hun vis en gewassen in regionale supermarkten, co-ops en restaurants. En in een partnerschap in Minnesota dat het eerste is in zijn soort werkt Urban Organics samen met HealthPartners ziekenhuizen en klinieken om verse groenten in patiëntenmaaltijden, cafetaria's en winkels aan te bieden.
Pentair en Urban Organics begonnen hun samenwerking toen Urban Organics in 2014 zijn eerste aquaponicsbedrijf opende in de voormalige Hamms brouwerij in St. Paul. Pentair heeft toen, met zijn innovatieve technologieën in watersystemen en biologische en technische expertise, in nauwe samenwerking met Urban Organics het systeem van wereldklasse helpen ontwerpen, installeren en ontwikkelen.