Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw samenwerkend ecosysteemcluster Innoveins gaat wereldvoedselproblematiek oplossen

Innoveins is een initiatief van de drie Limburgse ondernemers Botany, Blue Engineering en Bluehub, in samenwerking met de Provincie Limburg. Deze organisatie, zojuist opgericht en zich vestigend in Brightlands Campus Greenport Venlo, wil innovaties voortbrengen in de agrofood, door een verbinding met de high tech sector te maken.


Van links naar rechts: Gedeputeerde Twan Beurskens (Provincie Limburg), Pim Deuling (Bluehub), Gedeputeerde Hubert Mackus (Provincie Limburg), Jeroen Rondeel (Blue Engineering), Geert Jeucken (Botany), Peter Korsten (Botany), wethouder Bob Vostermans (Gemeente Horst aan de Maas), Bart Verlegh (Bluehub).

Initiatiefnemers aan het woord:
"Door Innoveins leveren we een bijdrage aan het wereldvoedselprobleem. In 2050 zijn er 9 miljard mensen en met de huidige productietechnieken gaan we het niet redden om aan de voedselbehoefte te voldoen. Daarom zijn er innovaties nodig in de agrofood", aldus Peter Korsten, mede-eigenaar van Botany en initiatiefnemer van Innoveins.

Jeroen Rondeel, eigenaar van Blue Engineering: "Door met onze technologische knowhow te kijken naar uitdagingen binnen de agrofood kom je samen tot baanbrekende innovaties."

Bart Verlegh, evenals initiatiefnemer van Innoveins en eigenaar van strategisch marketingbureau Bluehub concludeert: "Door sociale innovatie toe te passen, die voor 75% verantwoordelijk is voor succesvolle innovaties, stimuleren we samen de Noord-Limburgse en zelfs bredere economie."

Twan Beurskens, gedeputeerde voor Economie en Kennisinfrastructuur voor de Provincie Limburg, benadrukt de noodzaak van dit initiatief: "Innoveins staat aan de basis van vernieuwing en transformatie in de agrofood. Dit is hard nodig en stimuleert de economie in onze provincie. Daarnaast helpt het ons klaar te stomen voor de toekomst. De Brightlands Campus Greenport Venlo zal hiervoor het centrum zijn van innovatie in de agribusiness en gezonde voeding."

bron: Bluehub
Publicatiedatum: