Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"tragische liefdesgeschiedenis op locatie"

Toneelvoorstelling in kassen Hartman gaat door

De kaartverkoop voor de toneelvoorstelling in de kassen van Hartman in Sexbierum is van start gegaan. Volgens groepen De Lawei en Orkater is de muziektheatervoorstelling Lost in the greenhouse "een tragische liefdesgeschiedenis op locatie in het grootste glastuinbouwbedrijf van Friesland."



De voorstelling gaat over het samenspel tussen de Friese en Poolse arbeiders in de kassen bij Sexbierum. "Ze plukken er samen tomaten, komkommers en andere groenten Ze vormen een gemeenschap, een mienskip in een kunstmatig stukje Nederland. De jonge Polen hebben huis en haard verlaten. De Friezen zijn thuis, maar zien hun leefomgeving veranderen. Er wordt gewerkt, er wordt gefeest, er wordt gedronken. Er wordt geroddeld en geflirt", is te lezen op de website. "Dan is er plotseling een lijk. Langzaam tekenen zich de contouren af van een tragische liefdesgeschiedenis. We volgen de jonge pool Wojtek. Vanaf het moment dat zijn moeder hem in laat zien dat hij in Polen geen toekomst heeft, tot aan zijn dramatische einde. Eén plukseizoen lang. Hij wordt hartstochtelijk verliefd op een Fries meisje. Is de breekbare Mienskip bestand tegen gevoelens van heimwee, verlies, wrijving en verlangen?"

De voorstelling maakt deel uit van het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018. De première is gepland op 19 april 2018. In totaal wordt de voorstelling maar liefst 30 keer gespeeld. En opvallend: de makers zijn nog op zoek naar de acteur voor de rol van Wojtek. Op dit moment wordt er in Polen gezocht.
Publicatiedatum: