Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
‘We hebben de resultaten continu verbeterd de afgelopen jaren
Askenov Valentin teelt tomaten onder folie in Rusland. Een paar jaar geleden zette hij in op het ras Mahitos RZ, die een goede smak combineert met betrouwbare teelteigenschappen.
Grote vruchten
"Ik teel al tomaten sinds 1983. Het dorpje waar ik woon, Krivyanskaya, is een waar centrum voor tomatenteelt. Er zijn meer dan 3.000 telers die in totaal op 200 hectare telen. We leveren allemaal aan dezelfde groothandelaar, die ze distribueert naar Moskou."
Smaak
"Ik heb zes jaar geleden voor het eerst ervaring opgedaan met Mahitos RZ. Hij werd geïntroduceerd door Gennady van Rijk Zwaan en viel op door de goede smaak. Ik besloot er een proef mee te doen en heb verschillende maten uitgeprobeerd. De beste resultaten behaalde ik met 50 cm en dat is sindsdien mijn standaardkeuze."
"Geen ander ras blijft zo goed in balans. En zelfs bij een minder goede bodemkwaliteit, lukt het de Mahitos redelijke vruchten voort te brengen. Bijna het hele dorp teelt nu deze variant, dus dat zegt wel genoeg."
Discussies
"Desalniettemin is ons klimaat een voortdurende uitdaging. Het is dus belangrijk dat we bespreken hoe we hiermee moeten omgaan. Gennady geeft ons informatie en er worden cursussen georganiseerd. We houden ook voortdurend digitaal contact."
"We maken gebruik van trosondersteuning,hebben verschillende soorten mest uitgeprobeerd en schaduwnetten voor hete dagen geïntroduceerd. De afgelopen jaren konden we zo de productie van Mahitos opschroeven naar 9 kg per vierkante meter tijdens onze korte seizoen en dat is 50% meer dan vijf jaar geleden!"