Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Funghitalia: specialiteit koning- en oesterzwammen

Funghitalia - Az. Agr. Micologica De Biasi Donato specialiseert zich in hoog productieve substraten voor de kweek van paddenstoelen. Het bedrijf is dertig jaar geleden opgericht door Donato´s vader Arcangelo. Hij had toen al door dat het kweken van paddenstoelen een goede bron van inkomsten kon zijn in plaats van traditionele landbouw. Donato De Biase: "De belangrijkste producent op wereldniveau is China, waar de producten ook voor alternatieve geneeskunde gebruikt worden. Gedurende de laatste paar jaren zijn er diverse studies gedaan naar naar de vele gezonde eigenschappen van paddenstoelen. Italië is momenteel de vierde producent na Polen, Nederland en Frankrijk, terwijl paddenstoelen altijd een belangrijk onderdeel van de Italiaanse Mediterraanse keuken waren."

De populairste paddenstoel is Agaricus, beter bekend als de champignon en het hele jaar verkrijgbaar. Van de andere eetbare paddenstoelen wordt slechts een klein deel gekweekt. Dertig jaar geleden begon het bedrijf met het selecteren van lokale, in de natuur groeiende paddenstoelen en ontwikkelde substraten zodat ze in kassen gekweekt kunnen worden. Az. Agr. Micologica De Biasi is sindsdien de Europese leider in de productie van de substraten voor de kweek van P. Eryngii, beter bekend als de koningszwam. Donato De Biasi, die de passie van zijn vader deelt, begon meteen na het behalen van zijn diploma Industriële Biotechnologie met het produceren van substraten voor de kweek van P. Ostreatus, ook bekend als de oesterzwam. De missie van het bedrijf is de eindklant voorzien met zorgvuldige geselecteerde substraten voor het kweken van deze paddenstoelenvariëteit.


Binnen een paddenstoelenkwekerij

"Vanwege de invasie van buitenlandse paddenstoelen, die vaak in onduidelijke omstandigheden gekweekt en getransporteerd worden, was het noodzakelijk de sector te professionaliseren. We hebben een modern laboratorium dat gespecialiseerd is in het controleren van grondstoffen en in het selecteren van hoog productieve en innovatieve variëteiten." De vaardigheden van Az. Agr. De Biasi Donato's staan ter beschikking van producenten om hen te helpen productiviteit en kwaliteit te verhogen. Het bedrijf heeft momenteel 6.000 vierkante meter kassen gereserveerd voor het onderzoek naar nieuwe soorten en kwaliteitscontrole. Een ander sterk punt is de directe afzet van verse paddenstoelen, vooral de Pleurotus Ostreatus variëteit, naar lokale markten en binnenlandse verkopers.


Contacten:
Funghitalia, Az. Agr. Micologica De Biasi Donato
Cda. Trio I 
74011 Castellaneta (TA)
Tel.: (+39) 0998493709
Cell.: (+39) 3484181198
E-mail: info@funghitalia.com
Web: www.funghitalia.com

Publicatiedatum: 19-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: