Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boem Berry Farms

"Arbeidsbesparing van 24% met nieuwe aardbeienpot"

Het is inmiddels bijna 1 jaar geleden dat de proef van 5 ha aardbeien onder glas met de nieuwe substraatpot van Meteor Systems werd getest. De pot heeft aan de buitenzijde 2 openingen, waarin de plant in horizontale positie wordt gelegd, in plaats van schuin naar buiten gericht.


De aardbeienpot waarin planten horizontaal in de uitsparing worden gelegd

De bedrijfsleider van Boem Berry Farms, Blake Fischer, vertelt over zijn ervaringen met de pot. "De aardbeienpot zorgde meteen na het planten voor een uitstekende weggroei. De ruimte die de planten hebben doordat deze relatief ver uit elkaar staan zorgt altijd voor lichtinval tussen de twee rijen", vindt hij.

Op de vraag of er nog andere voordelen zijn, is het antwoord ja. "Er is veel arbeidsbesparing te behalen: wij hebben met planten een arbeidsbesparing van 24% behaald ten opzichte van het traditionele manier van planten. Trossen doorhalen geeft een arbeidsbesparing van 40%, tevens is het trossen doorhalen vele malen gemakkelijker en kan het nu ook gedaan worden door mensen die minder ervaring hebben."





"Het nieuwe teeltsysteem zorgt nu al voor een buitengewoon hoge opbrengst en voor een hoog gemiddeld vruchtgewicht", vervolgt Blake. De eerste resultaten vanuit Canada laten een individueel recordgewicht zien van maar liefst 75 gram per aardbei. "Trossen groeien buitenwaarts, waardoor er meer suikers naar de vruchten getransporteerd worden. Er vindt ook een betere bladverdeling plaats door de ruimte tussen de twee rijen. Het blad krijgt daardoor meer licht wat resulteert in één rode aardbeientsunami."



Er zijn bij Boem Berry farms 5 potten per strekkende meter geplaatst op de 13 cm brede GM14 substraatgoot. Dit komt neer op 10 planten per meter. Het transporteren van de substraatpotten is gemakkelijk gemaakt. De potten zijn nestbaar en er passen bijna 4000 stuks op een blokpallet.


Voor meer informatie:
Meteor Systems
Minervum 7081
4817 ZK Breda
T: +31 76 504 28 42
info@meteorsystems.nl
www.meteorsystems.nl

Publicatiedatum: