Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stijging van 71%

Paprika-export Japan stijgt naar ruim €30 mln

Na een periode van stagnatie zit de export van voeding naar Japan weer fors in de lift. Vorig jaar steeg de totale agro export bijna met 10% naar 700 miljoen euro. Hiermee werd het topjaar 2000 eindelijk overtroffen. De Japanse markt staat bekend als lastig en tijdrovend, maar Nederlandse agro ondernemers lijken steeds beter hun weg naar de lucratieve markt in Japan te kunnen vinden. Vooral de export van technologie en hoog kwalitatieve producten als paprika nam fors toe.



Japan is een stabiele en lucratieve markt voor Nederland. Japanse bedrijven zijn bereid hoge prijzen te betalen en tonen zich loyaal aan de leverancier. Het duurt even voordat zaken gedaan worden, maar dan wordt er meteen een langdurige relatie aangegaan. Maar net als de Japanse economie zat er de laatste jaren nauwelijks groei in de export. Daar waar de totale Nederlandse agro export de afgelopen 15 jaren met 90% toenam, liet de export naar Japan vooral stagnatie zien. De afgelopen jaren kwam daar verandering en vorig jaar groeide de agro export echter met maar liefst 10%: een exportrecord.

Vermeldenswaardig ook is de export van aardbeien die binnen een jaar tijd groeide naar 2 miljoen euro. Japanse retail eisen ten aanzien van grote, kleur, stevigheid en maat zijn streng, maar Nederlandse producenten zijn toenemend in staat om hieraan te voldoen. Opvalland is verder de groei bij verwerkte producten. Hier liggen in de toekomst verdere kansen om te groeien.

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: