Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter & Marit Klapwijk pleiten voor proefkas

"Ongeproefd maakt onbemind"

"Sinds een half jaar woont en werkt onze zoon en broer in Leamington in Canada. Zo kwam het dat de reis over de oceaan deze keer met een kleine familiedelegatie werd gemaakt om een familie/werk/vakantiebezoek te brengen aan Zuid-West Ontario." Zo begint het reisverslag van Peter en Marit Klapwijk, waarin ze hun bezoek aan een Canadese proefkas uit de doeken doen.

Wijngaarden in Canada
"Gevolg van het combineren van werk, vakantie en familiebezoek is dat je wat meer tijd hebt om de omgeving van je werkterrein eens in alle rust op je in te laten werken. Zo belanden wij al vrij snel in de wijngaarden die in deze streek naast tomaten en paprikakassen veelvuldig voorkomen. In die wijngaarden hebben wij genoten van het goede dat Bachus schenkt en of het door de mooie omgeving kwam of door Bachus, wij werden geïnspireerd."

Niet alleen wijn
"Vrijwel iedere wijngaard nodigt voorbijgangers uit eens te komen kijken en proeven. Bij de één kun je alleen in het weekend terecht en op andere plaatsen kon je 7 dagen per week terecht. Op de 'estate' (zo heet dat) was in vrijwel alle gevallen een proeflokaal en daarbij was er ook van alles te eten en te genieten. Bij de frisse riesling werd een heerlijke pizza met regionale groene asperges uit de houtoven geserveerd. Op een andere plek met hele goede rode wijnen was een professionele gastrobar opgebouwd, waar in combinatie met de wijn allerlei lekkers geproefd kon worden. U zult begrijpen dat wij hebben genoten."

Welkom in de proefkas
"Wij vroegen ons af waarom kwekers van verrukkelijke tomaten en overheerlijke paprika's dit goede voorbeeld nog niet volgen. Op welke kwekerij vinden wij de plek waar ons onder het genot van een verrukkelijke tomatensoep uitgelegd wordt welke tomaat geschikt is voor soepen en sauzen, hoe je een verrassende tomatensalade kunt maken en hoe je de lekkerste saus bereidt van gegrilde paprika? Natuurlijk zijn er suggesties voor welke olijfolie, azijn, kruiden en wijnen met de zoveel zorg en vakmanschap geteelde groenten het beste tot hun recht laten komen. Het spreekt voor zich dat hier volop geproefd, beleefd en genoten kan worden."

Ongeproefd maakt onbemind
"Op iedere winery voelden wij ons meer dan welkom en genoten met volle teugen. Wij vertrokken ook met een veel te grote voorraad flessen om in onze koffer te passen, gelukkig heeft het huis van Niels peter een forse kelder. Zonder de kennismaking met deze wineries en estates hadden wij waarschijnlijk niet ontdekt hoe fantastisch en divers de wijnen uit deze regio zijn.

"Om consumptie van groenten en fruit een échte impuls te geven, meer laten proeven, genieten en beleven. Ongeproefd maakt onbemind.

"We heffen samen het glas op de eerste échte proefkas."

Voor meer informatie:
Peter Klapwijk
2Harvest
Galjoen 15
2401 NB Alphen aan den Rijn
peter@2harvest.nl
Tel : +316 50 20 26 52
Publicatiedatum: