Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe ATI kas aan Ohio State University

Het Ohio State University Agricultural Technical Institute (ATI) heeft de afgelopen week officieel een nieuwe kas ingewijd, uitgerust met de modernste functionaliteiten voor hun studenten en onderzoekers.

Bij de inwijding van de langverwachte kas waren nieuwe en voormalige bestuurders, faculteitsleden en ook medestanders van The Wooster College in Ohio aanwezig. De kas vervangt de voorgaande constructie zodat ATI kan blijven concurreren in kwekerijbeheer en andere verwante hoofdvakken.

De nieuwe kas bestaat uit drie ruimten verbonden door een gang, elk met een eigen doelstelling. De eerste zone is gewijd aan verduistering met unieke schermmechanismen voor het beheer van de groeiomgeving. Lichtbeheer is belangrijk voor bepaalde planten, zoals poinsettia's, die een specifieke hoeveelheid zon nodig hebben om te kunnen bloeien.

De tweede zone is een vermeerderingsruimte en het derde is vooral gericht op hydrocultuur. Kasbeheerder Nathan Donley is vooral enthousiast over het nieuwe vernevelingssysteem:

"Met ons omgevingsbeheersysteem, Wadsworth Seeds, kan ik de verneveling afstemmen op de zonnestraling, bijvoorbeeld een tiende mol. Deze gegevens worden opgehaald van het weerstation in de hoek van de kas. Elke keer dat deze tiende mol voorbij komt, geeft dit dan verneveling in de kas. Dat is handig omdat het in Ohio de ene minuut zonnig kan zijn en de volgende bewolkt, waarna het zou kunnen sneeuwen en daarna regenen. Door de afstemming op de zon vinden de aanpassingen automatisch plaats en hoef ik niet steeds achter de computer te staan om nieuwe tijdsintervallen te programmeren."

Lees meer op Ohio's Country Journal
Publicatiedatum: