Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brandenburg: folie redt aspergeoogst

Het al weken durende natte en koude weer remt momenteel de aspergeteelt in Niedersachsen af, meldt website Proplanta.de. "De kou treft de asperges en de oogst neemt af", deelde Fred Eickhorst, secretaris van de aspergetelersvereniging in Niedersachsen, mee aan persbureau dpa.

Sporadisch kan de levensmiddelenhandel momenteel niet van voldoende asperges worden voorzien. Voor speculaties over de totale aspergeoogst van dit jaar is het momenteel echter nog te vroeg. Als het weer straks weer warmer wordt, zal ook de aspergeproductie weer stijgen.

Bij de fruittelers in het Alten Land is beregening als vorstbescherming noodzakelijk en succesvol geweest. In hoeverre de vorst schade heeft veroorzaak zal men echter pas tegen eind juni kunnen beoordelen.

Aspergetelers uit Brandenburg kunnen de oogst naar eigen zeggen momenteel bij het natkoude weer alleen veilig stellen dankzij de teelt onder folie. Daaronder groeien de erg temperatuurafhankelijke asperges goed, deelde Jürgen Schulze, secretaris van het 'Verband der Ostdeutschen Spargel- und Beerenobstanbauer' (VOSBA) onlangs op aanvraag mee.

90 procent van de aspergeakkers in de deelstaat wordt door folie bedekt. Milieubeschermers dringen echter steeds weer aan om af te zien van foliegebruik. Zij klagen over een geringere biodiversiteit door het gebruik van de folie. De telers plannen nu een programma voor het planten van hagen ter compensatie.

Publicatiedatum: