Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Breedwise, HAS Hogeschool en Naktuinbouw intensiveren samenwerking

Breedwise, HAS Hogeschool (HAS) en Naktuinbouw gaan intensiever samenwerken op het gebied van opleidingen en cursussen. Door deze samenwerking ontstaat er synergie in de opleidingen voor de sector plantaardig uitgangsmateriaal.

Samen opleidingen aanbieden
De drie organisaties hebben elk ruime ervaring in het ontwikkelen van cursussen voor deze sector en kunnen samen een compleet en stabiel cursusaanbod aanbieden. Door de intensievere samenwerking wordt het uitwisselen van docenten en kennis eenvoudiger.

Vakopleiding plantenveredeling
Vanaf september gaan Breedwise en HAS samen de tweejarige 'Vakopleiding Plantenveredeling' aanbieden. Deze opleiding biedt al decennialang een opleiding tot veredelingsassistent of junior-veredelaar. Qua inhoud komt deze opleiding in grote lijnen overeen met onderdelen van de reguliere HAS-opleiding. De locatie van de vakopleiding verhuist hiermee van Wageningen naar HAS Hogeschool in 's Hertogenbosch. De samenwerking met andere opleiders blijft voor alle opleidingen waarin al werd samengewerkt bestaan.

HAS en Breedwise gaan ook voor andere kortere veredelingscursussen nauwer samenwerken. Naktuinbouw neemt de opleiding kwekersrecht van Breedwise over.

Loket verandert niet
De bedrijven uit de sector plantaardig uitgangsmateriaal kunnen nog steeds bij de verschillende partijen terecht voor de opleidingen die zij in het verleden al zelfstandig aanboden. Dit blijft vooralsnog onveranderd. In het komende half jaar wordt de samenwerking tussen de verschillende opleiders op verschillende opleidingsniveaus in de sector nog verder vormgegeven.

Voor meer informatie:
www.breedwise.nl
www.hashogeschool.nl
www.naktuinbouw.nl
Publicatiedatum: