Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blake Lange, Philips:

"We zullen op den duur steeds meer binnenteelt zien"

Blake Lange is Business Development Manager City Farming in Rosemont in de Amerikaanse staat Illinois. City Farming refereert aan een gesloten teeltsysteem in meerdere lagen. Al tweeënhalf jaar helpt hij mensen bij de overstap naar deze nieuwe manier van telen. Hij vindt het een mooie uitdaging om onze klanten te helpen een rendabel bedrijf op te zetten.



Blake komt uit een oude familie van telers die al 160 jaar maïs en sojabonen verbouwen, dus hij kent als geen ander de uitdagingen van het boerenbedrijf. Hij kreeg het ondernemen van huis uit mee en behaalde een bachelor in ondernemerschap aan de University of Illinois in Chicago. Bij Philips Lighting maakte hij slim gebruik van zijn opgedane kennis, eerst op de verkoopafdeling en vervolgens als projectmanager. Maar hij keerde al snel terug naar zijn roots toen hij ging werken als Business Development Manager City Farming binnen het Philips Horti-team in de VS.

Blake ziet zichzelf eigenlijk vooral als een matchmaker voor bedrijven. Hij brengt klanten die een Vertical Farm, waar met LED licht in meerdere lagen groenten worden geteeld, willen beginnen in contact met experts van Philips Horticulture, die kunnen helpen hun bedrijf winstgevend op te zetten. Blake geeft deze ondernemers niet alleen advies over plantenteelt en de technische aspecten van LED-belichtingstechnologie, maar biedt ook financiële ondersteuning. Blake is op een doorsnee dag betrokken bij diverse activiteiten. Deze variëren van projectmanagement en het maken van business cases tot planning, implementatie en gesprekken met klanten en zakenpartners.


Ecobain Gardens, Canada

Blake: "We hebben veel klanten die graag een Vertical Farm willen beginnen, maar niet iedereen heeft daarvoor de juiste kwalificaties. Naar mijn ervaring hebben de klanten die kennis hebben van plantenteelt, die een goed team achter zich hebben staan en die over voldoende financiële middelen beschikken voor hun bedrijf, de grootste kans van slagen. Wij kunnen hen ondersteunen met onze expertise op het gebied van LED-belichtingstechnologie, specifieke lichtrecepten en andere installatieadviezen. In het Philips GrowWise Center kunnen we de beste teeltrecepten ontwikkelen en de teeltomgeving optimaliseren voordat het bedrijf actief is. Zo houden we het risico van de kapitaalinvestering zo laag mogelijk.


GrowWise Research Center, Nederland

Vertical Farming is momenteel zeer populair, omdat het telers in staat stelt om ultra verse landbouwproducten te leveren die vrij zijn van gewasbeschermingsmiddelen en meer smaak hebben, met name bladgroenten en kruiden, en dan ook nog lokaal en duurzaam geteeld zijn. Blake werkt samen met telers om de verschillende uitdagingen die zich hierbij voordoen te overwinnen. Zo had een klant onlangs problemen met de kwaliteit van de korianderoogst. Philips Horti bootste binnen hun eigen voorzieningen de omstandigheden bij de teler na en ontdekte dat het probleem niet werd veroorzaakt door de belichting, maar door de samenstelling van de plantvoeding. De teler heeft de voeding aangepast en de kwaliteit van de koriander is verbeterd.


Innovatus Inc, Japan

Blake: "We zien voedselproducenten die hun bedrijf verticaal integreren met deze vorm van productie, omdat voor binnenteelt geen traditionele of biologische bestrijdingsmiddelen nodig zijn en de producten niet hoeven te worden gewassen. Dit betekent veel minder bacteriën en dus een langere houdbaarheid in de winkel. We kunnen met diverse teeltrecepten de droge massa vergroten, wat ook weer leidt tot een langere houdbaarheid in de winkel. Hierdoor kunnen verkopers meer winst maken in hun meest bederfelijke productsegment. We zien ook dat het voor andere sectoren interessant kan zijn om planten te verbouwen in meerdere lagen, zowel in een kas met daglicht als in een binnenruimte. Dit kan gunstig zijn voor jonge groenteplanten en voor jonge potplanten in de bloementeelt."


Green Sense Farms, VS

Wat Blake het leukste vindt aan zijn werk, is dat hij veel interessante mensen ontmoet die allemaal vanuit een ander perspectief naar verticale tuinbouw kijken. Blake: "Ik spreek met ondernemers, supermarkten, traditionele telers en partijen die verticale tuinbouw integreren, zoals voedselproducenten. Iedereen heeft een ander kennisniveau en andere verwachtingen en mijn taak is om hen te helpen de juiste antwoorden op hun vragen te vinden."


GrowUp Urban Farms, Verenigd Koninkrijk

Blake is ervan overtuigd dat verticale tuinbouw de toekomst is. Blake: "We zullen op den duur steeds meer binnenteelt zien vanwege de consistentie en de kwaliteit van de producten. De vraag naar lokale producten is nu al groter dan de vraag naar biologische producten. Consumenten willen hun lokale leveranciers steunen en verticale tuinbouw voorziet in die behoefte."
 
Voor meer informatie:
Philips
www.philips.com/horti
Publicatiedatum: