Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Innovatieve Vertical Farming op MacFrut 2017

Verse groenten en kruiden kunnen nu geteeld worden zonder aarde dankzij nieuwe software die de omstandigheden monitort. Twee jaar geleden op de Expo 2015 liet hét bedrijf op het gebied van milieubescherming, Idromeccanica Lucchini, al zien dat telen zonder aarde mogelijk was door middel van Vertical Farming. Naar aanleiding van dit evenement hebben ze nieuwe initiatieven ontwikkeld. 


ENEA Vertical Farm gemaakt door Lucchini tijdens de Expo 2015 in Milaan.

Deze nieuwe initiatieven hebben we besproken met Massimo Lucchini, directeur van het gelijknamige bedrijf. "Onze aanwezigheid bij de Expo was een openbaring. We werden toen gevraagd om samen met ENEA een prototype te ontwerpen. Sindsdien hebben we veel geïnvesteerd om nieuwe oplossingen op dit gebied te vinden."

Een van deze oplossingen is BoxXLand, een vertical farm in een container. Met dit systeem kunnen groenten in alle klimaten geteeld worden en is de oogst groter, zonder dat er bestrijdingsmiddelen hoeven worden gebruikt. Een high-tech systeem wordt in een container geïnstalleerd waardoor er verticaal groenten kunnen worden geteeld in een gecontroleerde omgeving met LED verlichting. De container is compact maar toch robuust en is gemakkelijk op te stapelen en te vervoeren.



"Dit is een ideale oplossing voor veel van onze klanten, van producenten tot restaurants, supermarkten, non-profit bedrijven, ziekenhuizen en afgelegen locaties."



"Met dit systeem wordt voedselproductie efficiënter en door het juiste gebruik van een bodem, water en energie. Dit agro-industriële systeem heeft geen invloed op het milieu: er wordt niet in grond geteeld, producten worden lokaal gekweekt en er hoeven geen bestrijdingsmiddelen te worden gebruikt. Tegelijkertijd wordt een gezondere productie en betere kwaliteit op deze manier gegarandeerd en is minder verspilling en een grotere duurzaamheid."



Licht, irrigatie, air conditioning en de verwarming worden allemaal gemonitord door een op maat gemaakt software systeem.

Thuis salade kweken met tomato+
"Terwijl we bezig waren met deze ontwikkelingen, hoorden we over een start-up dat een apparaat had ontwikkeld om thuis groenten te kunnen kweken: tomato +."

"Wij zijn ontwikkelings- marketingpartner van dit project geworden. Tomato+ is het meest moderne product op de markt: het is vergelijkbaar met een koelkast waar verschillende gewassen op de vier rekken gekweekt kunnen worden. Voor elk gewas worden de optimale licht- en voedingsomstandigheden berekend door de software die naar wens aangepast kan worden. Heb je bijvoorbeeld een huis in het buitenland en wil je verse sla of basilicum als je daar bent? Geen probleem, want je kunt via je smartphone het gehele groeiproces regelen!"

De zaden komen allemaal uit Italië en worden op speciale (gepatenteerde) pads geplaatst. Deze pads zijn biologisch afbreekbaar, omdat ze van maiszetmeel zijn gemaakt. De zaden "slapen", totdat het ontkiemingsproces door de software wordt opgestart.



Boven en onder: pads met zaden en ontkiemde zaden.



Geen GGO's, geen chemische toevoegen of bestrijdingsmiddelen: de caps worden vacuüm verpakt in een gecontroleerde omgeving en behouden hun versheid en mogelijkheid tot kieming 12 maanden. Het enige wat je hoeft te doen is een keer per maand water en een vooraf gedoseerde hoeveelheid voeding geven. In deze voeding zitten dezelfde macro- en micro-elementen als in aarde: calcium, ijzer, kalium en zink.

Druk op Play voor een filmpje over tomato+:


Er zijn talloze varianten beschikbaar en de software bevat rond de 30 verschillende groeiprogramma's, die ieder bij een bepaald gewas passen. Er zullen meer updates komen terwijl het systeem wordt uitgebreid.


Enkele voorbeelden van de beschikbare gewassen

Massimo Lucchini legt uit: "We zijn op dit moment bezig om het systeem op de markt te brengen, maar het aantal potentiële bestellingen is zo hoog dat we nu bezig zijn om voldoende units per dag te kunnen produceren. Door de getoonde interesse in het product, zowel in Italië als de rest van de wereld, zijn we ervan overtuigd dat dit systeem een wereldwijd fenomeen kan worden.

"Tomato+ wordt gemaakt in Italië en wat ons betreft zouden hotels en restaurants zouden standaard met dit product zijn uitgerust. We zijn altijd vooruitstrevend
geweest in de kassensector, maar tot nu toe was er nooit een product dat ideaal was voor particulieren. Anders dan andere specialisten binnen de sector heeft Idromeccanica Lucchini een grote variatie aan vertical farming producten - voor de professionele industrie, maar ook voor particuliere huishoudens. We zijn er van overtuigd dat dit segment zich nog kan ontwikkelen en daar zijn we zeker niet alleen in."

De producten van Lucchini op het gebied van vertical farming worden tentoongesteld bij Macfrut 2017, het evenement wil ruimte wil geven aan de nieuwe ontwikkelingen binnen deze sector.

Ze zijn te vinden op de volgende locaties:
  • Lucchini stand - HAL B7 - STAND 120
  • Met de BoxXLand container HAL B7 - "MACFRUT INNOVATION AWARD" 
  • Tomato+ zal worden tentoongesteld bij onze bedrijfsstand in het MACFRUT INNOVATION AWARD gebied
  • Een kas met gewassen op hydrocultuur zal te zien zijn in HAL B7, "MACFRUT IN CAMPO" 
Contact:
Idromeccanica Lucchini S.p.a. 
Via Cavriana 4B
46040 Guidizzolo (MN) 
Tel.: (+39) 0376 818433
Fax: (+39) 0376 819498
Email: info@lucchiniidromeccanica.it
Internet: www.lucchiniidromeccanica.it
Publicatiedatum: