Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse Vivo breidt kiemgroente-assortiment uit

Producent Vivo uit Cesena heeft besloten nieuwe microgroenten toe te voegen aan zijn Micro-Orto lijn en zal deze presenteren tijdens de Macfrut 2017.



Microgroenten zijn jonge groentenplanten die 10 tot 20 dagen na het zaaien al geoogst kunnen worden, wanneer de eerste blaadjes zich ontwikkeld hebben. Momenteel bestaat het assortiment uit rodekoolkers, roze en rode radijskers, rucolakers, waterkers en mosterdkers.



"De rode radijskers heeft een stevige wortels, wit-paarse stelen en rood-paarse blaadjes. De groente is geschikt voor het bereiden van salades, broodjes en roerbakgerechten en heeft een pikante smaak en knapperige structuur. Dankzij zijn kleur is het product ideaal als garnering," legt directeur Andrea Farnedi uit.

Roze radijskers is rijk aan voedingsstoffen zoals vitaminen, enzymen en spoorelementen. De groente heeft een knapperige textuur, stevige wortels, wit-paarse stelen en groene blaadjes. Met de zaden kunnen microgroenten geteeld worden die rijk zijn aan vitaminen en geschikt zijn voor de bereiding van onder meer voorgerechten. De groente bevordert de spijsvertering en stofwisseling en bevat de vitaminen B1, B2 en C.



"Rodekoolkers is duidelijk herkenbaar, licht verteerbaar en erg lekker. Naast dat deze groente rijk is aan de vitaminen A, B1, B2, B3, C en minerale zouten zoals calcium en zwavel, bevat hij ook ijzer, mangaan en zink.

"Dankzij zijn unieke samenstelling versterkt rode kool het immuunsysteem, bevordert hij het het herstel van weefsels, reinigt hij de darmen en heeft hij een vochtafdrijvende werking. Doordat de groente zwavel bevat is hij aan te bevelen bij luchtwegaandoeningen. Daarnaast heeft zwavel een gunstig effect op een vette huid, acne en bepaalde vormen van eczeem."



Rucolakers heeft een verfijnde maar toch uitgesproken smaak en laat zich daarom goed combineren met kazen.

Mosterdkers heeft ongetwijfeld de pittigste smaak van alle Micro-Orto producten. Deze natuurlijke smaakmaker is perfect in salades en sauzen. Mosterdkers wordt veel gebruikt ter garnering van gegrild vlees en bevat de vitaminen A,B1, B2 en C.

Micro-waterkers heeft een remineraliserende werking dankzij zijn hoge gehalte aan water, spoorelementen en enzymen. Vitamine K is erg belangrijk voor kinderen, mensen met hartziekten en gal- en leveraandoeningen doordat het bijdraagt aan het herstel van een gezonde darmflora. Bovendien hebben microgroenten versterkende, vochtafdrijvende en anti-astma eigenschappen.

Voor de producten heeft Vivo opvallende en praktische verpakkingen ontwikkeld, gericht op zowel professionals als retailers.


Contact:

Vivo Soc. Coop. Agr.
Via Cervese 4385
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547 322117
Fax: (+39) 0547 632838
Email: info@germoglivivo.it
Web: www.germoglivivo.it
Publicatiedatum: