Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tatiana Tkach - Ecoinver

Spaanse Ecoinver wil naar VK exporteren

Het grootste deel van Europa is al bekend met groente uit de Spaanse regio Almeria. Daarom zijn in Almeria gevestigde bedrijven als Ecoinver op zoek naar nieuwe markten om hun concurrerend vermogen te vergroten. Tot nu toe hebben deze bedrijven al activiteiten op kunnen zetten in Rusland en Oekraïne. Wel moeten de bedrijven hun productie iets meer aanpassen op de specifieke vraag vanuit deze landen. "Voor ons is dat geen probleem, omdat we erg flexibel zijn. We produceren alles wat ze van ons kunnen vragen," aldus Tatiana Tkach van Ecoinver.



Op dit moment zijn Duitsland, Zwitserland en Frankrijk de belangrijkste exportmarkten voor Eocinver. Duitsland heeft een aandeel van 25% van de export, terwijl Frankrijk en Zwitserland elk 17% van de export innemen. "Om te kunnen blijven groeien, weten we echter dat we onszelf moeten blijven promoten in andere landen. Voor ons zou het Verenigd Koninkrijk de volgende stap zijn," zegt Tatiana Tkach. 

Het bedrijf exporteert tussen de 70% en 75% van zijn totale productie, die neerkomt op ongeveer 14.000 ton per jaar.

Er zijn binnen de EU andere landen, die voor Ecoinver van invloed zijn op de kansen op de markt. Nederland produceert tomaten die te vergelijken zijn met die van Ecoinver en heeft een sterkere positie met betrekking tot toegang tot Noord-Europa. Dit maakt Nederland een grote concurrent. Ook is Polen een mogelijke concurrent voor export omdat dit land dichtbij de Russische markt ligt.

Voor meer informatie:
 
Tatiana Tkach
Ecoinver 
Tel.: +34 662 583 714 
Publicatiedatum: