Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yurij Duda, Argus Controls, over de uitdagingen van CEA

"Bij binnenteelt heeft ieder project een eigen unieke aanpak"

Volgende week begint de Indoor Ag-Con weer in Las Vegas. Daar heeft Argus Controls weer een tentoonstelling op het educatieve tweedaagse evenement dat de mogelijkheden van de snelgroeiende landbouwsector feestelijk onder de aandacht brengt. We vroegen de General Manager van Argus Controls naar de huidige trends die zij zien in de sector.

Argus heeft de afgelopen drie jaar meegedaan an de Indoor Ag-Con. Wat is jullie ervaring met het evenement en waarom blijven jullie terugkomen?

"De Indoor Ag-Con wordt steeds populairder, serieuzer genomen en ieder jaar twee keer zo groot. We zijn blij met de bezoekers en de nieuwe contacten die we daar opdoen. Het afgelopen jaar hebben we veel nieuwe projecten gezien en nieuwe contacten ontmoet op de show. Er was veel interesse uit de cannabissector, maar we hebben ook discussies gehad met mensen die plannen hadden voor grotere operaties met bladgroenten. Ik denk dat de populariteit van de sector komt door de toegenomen interesse voor de gecontroleerde binnenteelt van zowel bladgroenten als cannabis. Stadslandbouw en het 100-mijl dieet hebben interesse opgewekt en een eigen sector gecreëerd. De recente legalisatie van cannabis draagt hier aan bij en heeft zowel het evenement als onze zaken een extra boost gegeven."




Hoe groot is het aandeel van binnenteelt in uw bedrijf?

"Argus Controls biedt uitgebreide omgevingscontrole en kweeksystemen variërend van zeer complexe technologie voor biotechnologische bedrijven en instituten tot elementaire omgevingscontrolesystemen voor commerciële binnenteeltbedrijven. Op dit moment heeft 80% van onze handel te maken met de commerciële kassector. Dit percentage neemt echter langzaam af vanwege de toename van projecten gerelateerd aan de binnenteelt van cannabis en de commerciële binnenteelt. Onze focus ligt op de grotere commerciële binnenteeltprojecten, en dankzij de intensieve samenwerking met ons moederbedrijf Conviron kunnen we met gemak elkaars gecontroleerde omgevingstechnologie integreren bij zulke belangrijke projecten."

Naar welk soort oplossingen is de typische Indoor Ag-Con deelnemer naar op zoek?
We staan nu op de Indoor Ag-Con om telers, investeerders en andere ondernemers van dienst te zijn met de meest recente informatie en adviezen over intelligente klimaatcontrole. Een van deze oplossingen is onze RM100 fertigatie-eenheid. Deze oplossing trekt veel aandacht van de cannabissector de afgelopen tijd. Het is eenvoudig te gebruiken, zeer functioneel fertigatiesysteem waardoor telers het mestmengsel met precisie kunnen bepalen en tegelijkertijd de automatische irrigatie kunnen regelen. Dit is een belangrijk verkooppunt voor ons. 

Wat zijn de uitdagingen op dit moment in de binnenteelt voor jullie als leverancier van controle systemen?
"Binnenteelt is een uitdagende sector waarin ieder project een unieke aanpak vergt. In tegenstelling tot kassen worden projecten vaak uitgevoerd in bestaande faciliteiten die omgebouwd worden voor binnenteelt. Vooral in stedelijk gebied gaat het om leegstaande pakhuizen en bestaande structuren en ruimtes. Onze oplossingen moeten binnen dit model passen en we lopen tegen zaken als plafondhoogtes, de grootte van doorgangen en toegang tot schoon water en energievoorziening.

Door de variatie in deze locaties is het zeer lastig het klimaat en de vochtigheid goed te controleren. Een van grootste uitdagingen is dat de meeste apparatuur te klein voor de gewenste toepassing is. Het is goed te zien dat professionele leveranciers en HVAC bedrijven nu geïntegreerde en kleinere apparaten maken die kunnen verwarmen, koelen en ontvochtigen. We werken nauw met hen allen samen om zeker te stellen dat ze weten wat ze nodig hebben voordat ze hun apparatuur samenstellen."

"Een andere uitdaging is arbeid. Prijzen en markten komen onder druk te staan, en de kosten van arbeid zullen steeds belangrijker zijn. We willen dit aanpakken en uitleggen hoe intelligente technologie arbeid kan optimaliseren door bijvoorbeeld het automatiseren van irrigatie en fertigatie."

Welke andere technologische verbetering heeft de sector nodig om dit jaar te floreren?
Verlichting en energie-efficiëntie zijn de belangrijkste aspecten voor binnenteelt om met de grote jongens mee te doen. De energiekosten om een binnenfaciliteit te verlichten zijn enorm en voor de gemiddelde teler zijn LEDS nog niet rendabel, hoewel dat steeds dichterbij komt. Sommige LED bedrijven lopen voorop wat betreft ontwikkeling en ze komen in de buurt, maar er moet nog werk verricht worden, vooral voor de binnenteelt, omdat de levensduur en het onderhoud nog niet voldoende zijn. Dat gezegd hebbende en gezien de vele mogelijkheden van LED moet het controlesysteem in staat zijn verlichting effectief te integreren en controleren en Argus is daar prima toe in staat.

Wat kunnen we dit jaar van Argus verwachten?
"We doen hard ons best om relevant te blijven en de concurrentie een stap voor te zijn. We blijven flink investeren in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe hardware en software en dit jaar zullen we een aantal belangrijke verbeteringen en innovaties introduceren waarvan enkele ook ten goede komen van de binnenteelt. Blijf op de hoogte!


Het team van Argus en Conviron op het Indoor Ag-Con Vegas 2016.

Voor meer informatie:
Argus Controls
Yurij Duda, General Manager
T: +1 (604) 538-3531
Email: yduda@arguscontrols.com
www.arguscontrols.com
Publicatiedatum: