Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gebruik van dauwdruppels

Kassen in de Ethiopische woestijn

Volgens een recente studie van de Universiteit van Aalto is Ethiopiƫ een van de landen waar niet alleen onvoldoende voeding beschikbaar is, maar waar de beschikbaarheid van voedsel ook zeer onzeker is. De extreme droogte die er heerst en het gebrek aan betere manieren om voedsel te produceren zijn de belangrijkste oorzaken van dit probleem.

Een organisatie, genaamd Roots Up, denkt echter een mogelijke oplossing voor het voedseltekort in EthiopiĆ« te hebben gevonden. Zij hebben een kas ontworpen die dauwdruppels opvangt en gebruikt voor irrigatie. Voor dit project wordt een eigen ontworpen productiesysteem gebruikt, waardoor EthiopiĆ« uiteindelijk minder afhankelijk zou kunnen worden van buitenlandse voedselleveranciers. 

Deze informatie is voor het eerst gepubliceerd op de website Ecoinventos. In dit artikel wordt ook vermeld dat het gebruik van water door middel van het opvangen van dauwdruppels telers kan helpen om ook groenten en fruit te telen "in tijden van droogte." De kas heeft een systeem die de dauwdruppels, die anders verloren gaan in de atmosfeer, opvangt. Met dit systeem kunnen telers dus water opvangen dat zowel voor irrigatie als voor menselijke consumptie gebruikt kan worden.

"Wanneer de temperatuur 's middags stijgt, verdampt het water in de kas. 's Avonds worden de dauwdruppels, die opgevangen zijn, blootgesteld aan de koude lucht door het kasdek open te doen. De dauwdruppels koelen hierdoor af en condenseren, waarna ze in een waterbak terecht komen. Hierna "wordt het mogelijk het water te gebruiken," zo stelt de website gespecialiseerd in landbouwtechniek. 
Publicatiedatum: