Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Tomatenprijs verdubbeld

De in april gemiddeld aan tomatentelers betaalde prijs is in vergelijking met vorige maand verdubbeld. Hierdoor zijn tomaten vrijwel de enige producten die aan de algemene neerwaartse trend in de glastuinbouw in Almeria zijn ontsnapt. Ook meloenen en watermeloenen lukte dit, daarvan zijn de eerste partijen van het seizoen tegen hogere prijzen zijn verkocht dan vorig jaar.

Volgens een recent rapport van de Andalusische Raad van Landbouw, Visserij en Plattelandsontwikkeling was begin deze maand de gemiddelde tomatenprijs €0,99/kilo, tegen €0,47/kilo vorig jaar rond die tijd, een trend die zich in de tweede week van de maand doorzette met €0,88/kilo (€0,40/kilo vorig jaar). Dit zijn ook de hoogste prijzen in de afgelopen drie jaar in de eerste helft van april.

Alle tomatenrassen, waaronder tros-, pruim- en Coeur de Boeuf tomaten, hebben het in feite in april beter gedaan dan in de andere maanden met uitzondering van januari toen de hoogste tomatenprijzen werden uitbetaald. Hierbij zagen de pruim- en Coeur de Boeuf tomaten de grootste prijsstijgingen. Ze overschreden de euro per kilo.

Volgens het rapport worden de 'zeer hoge' tomatenprijzen in april veroorzaakt door het concurrentiegebrek in Almeria in deze tijd van het jaar, waarbij ook wordt gewezen op de vertraging van de Nederlandse productie, een factor die naar verwachting ook de rest van de maand april positief zal beïnvloeden.

Bron: ideal.es
Publicatiedatum: