Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rolls-Royce levert 30e warmtekrachtkoppelingscentrale

Sinds het begin van het jaar leveren twee Rolls-Royce warmte-en krachtcentrales energie aan een nieuwe tomatenkas die gerund wordt door Maxburg BVBA in Meer in België. De twee gasgenerators hebben tot nu toe meer dan twintig megawattuur aan warmte en energie geleverd. Maburg is nu de 30e kas waar Rolls-Royce gecombineerde warmte- en kracht centrales heeft geleverd. Sinds 2005 hebben niet minder dan 52 gecombineerde warmte-en krachtcentrales van Rolls-Royce een gezamenlijk vermogen geleverd van 270 MW aan kassen in Holland, België, Rusland en het Verenigd Koninkrijk.



In 2008 en 2010 leverde Rolls-Royce twee gecombineerde warmte- en krachtcentrales aan landbouwer John Vermeiren in Loenhout en in Merksplas in België. John Vermeiren: "De hoge efficiëntie van de gasgeneratoren en de betrouwbaarheid ervan imponeerden ons dusdanig dat we wederom besloten voor Rolls-Royce te kiezen om onze derde kas in Meer van energie te voorzien."



De gasgeneratoren zijn gebaseerd op de medium snelheid B35:40 V12 AG2 motoren van Rolls-Royce. Elk is in staat een elektrisch vermogen te leveren van 5.650 kW en een warmtevermogen van 6.545 kW. De motoren hebben een efficiëntie van meer dan 96 procent. De elektriciteit wordt voornamelijk gebruikt voor de kaslampen en kan, indien nodig, aan het elektriciteitsnet geleverd worden. De kas, die een oppervlak van 10,2 hectare bestrijkt, wordt verwarmd met de warmte die uit de uitlaatgassen gehaald wordt en van het koelsysteem van de motor. De schoongemaakte uitlaatgassen van de motoren worden de kas in gespoten om het CO2-niveau te verhogen waardoor de planten beter groeien. John Vermeiren verwacht een jaarlijkse productie van 7.5 miljoen kilogram tomaten te bereiken in de kas in Maxburg.




Rolls-Royce heeft de complete warmte-krachtkoppelingscentrale geleverd, bestaande uit de generators, het uitlaatgassensysteem, waaronder de SCR-systemen en de warmtewisselaars. De elektronische controle systemen maken ook onderdeel uit van de levering. Landbouwer John Vermeiren en Rolls-Royce hebben een langdurig contract afgesloten voor de gecombineerde warmte- en krachtcentrales, die de komende 10 jaar ongeveer 4.500 uur per jaar gaan draaien.

Voor meer informatie:
www.rrpowersystems.com
Publicatiedatum: