Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse telers vervangen tomaten door kool wegens Russisch embargo

Het Russisch embargo op de import van Turkse tomaten is nu al meer dan een jaar van kracht ondanks dat de relaties tussen Moskou en Ankara onlangs zijn verbeterd. Telers in de regio Ghazi Pasha in de staat Antalya zijn daarom overgestapt op het telen van kool.

Het hoofd van de Landbouwkamer van Ghazi Pasha raadt telers aan om andere soorten groenten te produceren. Volgens hem is kool een van de meest lucratieve groentesoorten. "De bodem van Ghazi Pasha is erg vruchtbaar en geschikt voor veel verschillende soorten groenten en fruit. Kool wordt binnen 70 tot 80 dagen productief en het is mogelijk om 10.000 planten op een hectare te produceren. Het totale areaal voor kool komt momenteel neer op 35.000 hectare," aldus het Pasha.
"Een groot deel van de geproduceerde kool wordt verkocht op de markten van Istanbul. Daarom verdubbelen we volgend jaar de productie hiervan."

Rusland stelde het embargo op een aantal Turkse landbouwproducten in. De reden voor het embargo was het feit dat Turkije een Russische straaljager heeft neergehaald, die op 24 november het Turkse luchtruim schond. In maart van dit jaar kondigde de Russische minister-president Dmitry Medvedev aan dat het embargo op een aantal Turkse producten zou worden opgeheven. De Turkse producten die echter nog steeds on het embargo vallen zijn tomaten, druiven, komkommers, appelen, peren en aardbeien.

In 2015 kwam de totale export van deze producten naar Rusland neer op een waarde van €396,3 miljoen, waarvan het aandeel aan tomaten goed was voor €241,3 miljoen.


Publicatiedatum: