Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrosfera, een nieuw agro-industrieel park in Mexico

Agrosfera is een agro-industrieel park in Aguascalientes in centraal Mexico. Het bedrijf JLL is verantwoordelijk voor het promoten en het leiden van de verkoop van de stukken grond. Angelica Roiz van JLL: "Het park is alleen bestemd voor bedrijven in de voedingssector, zoals producenten, verwerkers, verpakkers en logistieke dienstverleners. De stukken grond zijn geclassificeerd voor verschillende delen van de toeleveringsketen."

Roiz zei dat de constructie van dit agro-industriële park van 300 hectare bijna klaar is. De bedrijven kunnen al stukken land kopen. Roiz: "Het project is verdeeld in verschillende fases. De eerste fase, die net begonnen is, bestaat uit 43 hectare. Deze staan op dit moment te koop. Bedrijven hebben twee opties. Optie één is dat ze een stuk land kunnen kopen en daarop hun eigen fabriek of warenhuis bouwen. Hierbij betalen ze een onderhoudsprijs voor de service van het park. Optie twee houdt in dat ze een warenhuis of fabriek huren van een investeerder die het stuk land gekocht heeft."



Agrosfera is gelegen in het Pan American Highway netwerk. Dit wegennetwerk strekt zich uit van Nuevo Laredo, aan de grens met de VS, tot Guatemala, ter hoogte van Malacatan. Agrosfera ligt in één van de welvarendste en veiligste staten van centraal Mexico. Hierdoor hebben ze een voorkeurspositie wat betreft logistiek en toegang tot de grootste steden in Mexico. Daarnaast heeft het park toegang tot de spoorlijn van het bedrijf Ferromex, één van de belangrijkste bedrijven in het land. Deze factoren maken het aantrekkelijk gebied voor buitenlandse bedrijven en investeerders. 

De staat Aguascalientes is goed voor 3,5% van alle directe buitenlandse investeringen in Mexico ondanks het feit dat het maar 0,3% van het nationaal grondgebied en 1% van de totale bevolking representeert. Buitenlandse investeringen zijn erg belangrijk. Sinds 1982 hebben buitenlanders in totaal 4.267 miljoen dollar (3.982 miljoen euro) in de staat geïnvesteerd. Hierdoor zijn er 328.000 banen gecreëerd. 

De agribusiness van Aguascalientes is erg belangrijk in het land. Er wordt 6.000 hectare land gebruikt voor de verbouwing van groenten. Eén van de belangrijkste gewassen van deze staat is maïs. 80% van de productie bestaat uit dit product. Daarnaast is Aguascalientes de tweede grootste binnenlandse producent van guave en de vierde grootste producent van sla, druiven en knoflook. Hoewel er nog geen officiële datum is vastgesteld, zal de openingsceremonie eind april/begin mei plaatsvinden. 

Meer informatie:
JLL México I Industrial & Logistics

Alejandro Medina
E-mail.: alejandro.medina@am.jll.com
Tel.: (045) 686 102 3892

Angélica Roiz
E-mail: angelica.roiz@am.jll.com
Tel.: 55 5980 8161

Alejandro Delvalle
E-mail: alejandro.delvalle@am.jll.com
Tel.: 55 5980 875
Publicatiedatum: