Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WaterQ Defender op BZG-lijst

De BZG-lijst met goedgekeurde waterzuiveringsinstallaties is aangevuld met de WaterQ Defender (0.75, 1.5, 2.25, 3.0, 3.75, 4.5 m3/h). De Defender behaalt een gemiddeld zuiveringsrendement van 99,9%.




Het werkingsprincipe van geavanceerde oxidatie door toepassing van waterstofperoxide en lagedruk UV, is hierbij in samenwerking met Trintech ontwikkeld tot een zeer efficiënte oplossing voor het verwijderen van gewasbeschermingsmiddelen uit uw restwaterstromen. Ook de extra norm met betrekking tot de zuivering van imidacloprid (admire) wordt ruimschoots gehaald. Defender maakt gebruik van voorfiltratie (5μm en 25μm) en is zelfreinigend door middel van automatische wissers op de UV-lampen. Hierdoor is er geen salpeterzuurdosering nodig. Defender is voorzien van alarm en logging systemen met touchscreen bediening voor procesbewaking.

Daarnaast heeft de BZG geoordeeld dat met de WaterQ Defender, indien deze wordt toegepast bij de onderzochte specificaties en instellingen, ook kan worden voldaan aan het tenminste 99,5% zuiveringsrendement voor imidacloprid.

De zuiveringsinstallatie WaterQ Defender wordt daarom op de BZG-lijst met goedgekeurde zuiveringsinstallaties geplaatst, voor zowel het 95% zuiveringsrendement als voor het 99,5% zuiveringsrendement voor imidacloprid.

Voor aanvullende informatie met betrekking tot de WaterQ Defender wordt verwezen naar het informatieblad dat bij de BZG-lijst is gevoegd. Overige informatie is op te vragen bij de leverancier van het product.

De BZG-lijst is te vinden op: http://www.helpdeskwater.nl/onderwerpen/emissiebeheer/agrarisch/glastuinbouw/

Voor meer informatie:
WaterQ
Oostkanaaldijk 112
6534 AL Nijmegen
T +31(0)24 – 7516134
info@waterQ.com
www.waterQ.com
Publicatiedatum: