Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada op weg naar cannabislegalisering

De Canadese regering heeft wetgeving geïntroduceerd voor de legalisering, strenge regulering en beperking van de toegang tot cannabis.



De voorgestelde cannabis-wet zou een streng juridisch kader creëren om de productie, distributie, verkoop en het bezit van cannabis in Canada te reguleren. Na de koninklijke bekrachtiging zou de voorgestelde wetgeving volwassenen toestaan om legaal cannabis te bezitten en te gebruiken. Hierdoor zou het bezit van kleine hoeveelheden cannabis niet langer een misdrijf zijn en wordt voorkomen dat de winst naar criminele organisaties en straatbendes gaat. De wet zou ook, voor het eerst, het verkopen van cannabis aan minderjarigen strafbaar maken en aanzienlijke straffen opleveren voor wie jonge Canadezen bij cannabisgerelateerde misdrijven betrekt.

Naast de legalisering en strenge regulering van cannabis verscherpt de regering ook de wetten rondom rijden onder de invloed van alcohol en drugs. De voorgestelde wetgeving voegt nieuwe misdrijven toe aan het Wetboek van Strafrecht om een nultolerantiebeleid te handhaven voor het rijden onder invloed van cannabis en andere drugs. Verder komen er onder de voorgestelde wetgeving nieuwe instrumenten voor een verbeterde opsporing van drugs in het lichaam van bestuurders door de politie.

In afwachting van parlementaire goedkeuring en de koninklijke bekrachtiging wil de Canadese regering de gereguleerde en beperkte toegang tot cannabis uiterlijk in juli 2018 invoeren.

De regering zal extra middelen ter beschikking stellen om te zorgen dat er voldoende capaciteit is binnen Health Canada, de Royal Canadian Mounted Police, de Canada Border Services Agency (grenswacht) en het ministerie van openbare veiligheid om alle aspecten van de voorgestelde wetgeving te kunnen beheren, inclusief licenties en inspecties. De extra middelen zullen ook worden ingezet voor een flinke bewustmakingscampagne om de Canadezen goed te informeren over de gevaren van het rijden onder invloed van cannabis en andere drugs.

De regering zal in samenwerking met lagere overheidsinstanties en gemeenschappen ook passende investeringen doen om rechtshandhavingsinstanties adequaat te trainen en uit te rusten om de wegen en snelwegen in Canada veilig te maken voor alle Canadezen.

De komende maanden zal de regering meer details vrijgeven over een nieuw licentievergoedingen- en accijnzensysteem. Ook zal er met alle overheidsniveaus en inheemse volkeren worden samengewerkt.
Publicatiedatum: