Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië: Nieuw kapitaal voor 10 ha. Nectar Farms project

Het semi-gesloten, 10 ha grote kasproject van Nectar Farms Group in Stawell, Asutralië, heeft een lange termijn financieringsplan afgesloten als onderdeel van een nieuw investeringsinitiatief van de Australian National Farmers' Federation (NFF).

Nectar Farms is onlangs aan de bouw van het Stawell project begonnen, dat een waarde heeft van meer dan $80 miljoen en vanaf 2018 naar verwachting meer dan 60 werknemers in dienst zal hebben.

Het financieringsinitiatief werd door de NFF aangekondigd om de investering aan te trekken die de sector nodig heeft om zijn potentieel te realiseren. Het initiatief omvat de oprichting van het investeringsfonds 'Berkeley Calga Agribusiness Fund' (Berkeley Calga) door een partnerschap tussen de NFF en beleggingsonderneming Spar Capital (Spar).


'Artist impression' van het Nectar Farms project in Stawell

Volgens NFF voorzitter Fiona Simson vertegenwoordigt deze actie een deel van de inspanningen om de Australische landbouwsector tegen 2030 in staat te stellen een productiewaarde van $100 miljard te bereiken. "Om ervoor te zorgen dat onze sector kan blijven groeien en een geducht concurrent kan worden in de wereld, zijn er investeringen nodig. Investeringen in kapitaal, infrastructuur en nieuwe technologieën. En we moeten creatief zijn bij het bepalen hoe deze investeringen gefinancierd moeten worden."

Simson zegt dat de landbouw momenteel een gouden tijdperk beleeft met een ongekende wereldwijde vraag naar voedsel en vezels uit Australië, die telers heel gunstige handelsvoorwaarden biedt. "De Australische landbouw moet hier nu op inspringen. De landbouw heeft voor het eerst een verwachte productiewaarde van meer dan $60 miljard in 2016-2017. Tegen 2040 zou de sector naar schatting $1,2 biljoen waard zijn."

"Elke dollar aan bijkomende investeringen in onze sector verstevigt de positie van de sector als een toonaangevende drijvende kracht van de binnenlandse economie en het potentieel van de sector om deze bijdrage aanzienlijk uit te breiden. Maar alles hangt af van het kapitaal en de infrastructuur die het nodig heeft om deze groei te realiseren."

Voor meer informatie:
www.nff.org.au
sparcapital.com.au
www.nectarfarms.com.au
Publicatiedatum: