Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Tomaten belichten verhoogt het vitamine C-gehalte"

Wageningen University en Philips Research hebben gezamenlijk de effecten onderzocht van het belichten van tomaten op de AsA-niveaus van het fruit.



L-ascorbaat (AsA; vitamine C) is essentieel voor de goede werking van het menselijk lichaam. Vollegrondstomaten bevatten grote hoeveelheden Vitamine C. Kastomaten hebben meestal lagere hoeveelheden. Licht is de grootste regulerende factor voor Vitamine C in planten.

Door LED in de tuinbouw te gebruiken kan de kwaliteit van plantaardige producten worden verbeterd. De Vitamine-C niveaus van de tomaat stijgen evenredig met de belichting van de plant.

Deze studie onderzoekt de effecten van belichting op de Vitamine C-gehaltes van de tomaat wanneer het fruit wordt belicht. Geplukte tomaten werden in een klimaat gecontroleerde omgeving met verschillende LED-stralingniveaus belicht. Tomaten die gedurende 13 dagen met 263 umol m-2s-1 wit licht waren behandeld, bevatten 32% meer Vitamine C dan met minder licht behandelde of in het donker bewaarde tomaten. De studie bespreekt de door licht opgewekte biosynthese en de rol van oplosbare koolhydraten bij de regulering van Vitamine C.

De oorspronkelijke publicatie is te vinden op www.actahort.org.

Voor meer informatie:
Philips
www.philips.com
Publicatiedatum: