Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Niven Kunz nieuwe asperge-ambassadeur

Aspergeseizoen ingeluid met lichtshow in Amstel Hotel

Tholen - Het aantal aanmeldingen voor de Nationale Opening van het aspergeseizoen was dit jaar zo groot dat de organisatie zelfs een stop afkondigde. Het zijn dan ook niet de minste ingrediënten waar de bezoeker zich op mag verheugen. De lekkerste gerechten van het witte goud, bereid door bekende koks op een toplocatie.


Richard Wilms


De officiële opening met oud-ambassadeurs Mathijs Vrieze en Sandra Ysbrandy

Dit keer was het Intercontinental Amstel Hotel in Amsterdam de place to be. Een locatie die mooi past bij het thema van dit jaar 'oude traditie in een nieuw jasje', aangezien het 150 jaar oude hotel dit jaar aan de buitenkant wordt gerenoveerd. "Het is de zestiende keer dat we de opening nationaal vieren en voor de zestiende keer met mooi weer", stelde organisator Richard Wilms van Aceera tevreden vast, die ook nog even stilstond bij het overlijden van de aspergepromotor bij uitstek: Joop Braakhekke.


Michiel Geraedts van ZON en Maurice Deben van Bejo


Gerard van Loon van The Greenery en Albert Tielemans van het Brabants Aspergegenootschap

Het Nederlands Asperge Centrum heeft als doel de asperge zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen bij de consument. Hiertoe organiseert zij onder andere de jaarlijkse opening van het aspergeseizoen. Dit doet zij met een aantal partners, namelijk: Aceera bv, Brabants Asperge Genootschap, Confrerie de l'Asperge Limbourgondië, Nationaal Aspergemuseum de Locht, Teboza, the Greenery en ZON fruit & vegetables.


Els van Herpen van ZON en Thomas Bos van Thomasol


Anneloes Meelkop van Aceera en Michelle Verhoeff van The Greenery

Inmiddels worden er in Nederland jaarlijks 18 miljoen kilo asperges geteeld. Hoewel de kenner weet dat de asperges al een poosje in ruime getale op de markt zijn, is de nationale opening van het seizoen altijd weer een mooie gelegenheid om dit met de rest van Nederland te delen. Met een heuse lichtshow (zie filmpje hieronder) deed de organisatie het dit keer wel op heel spectaculaire wijze.




Niven wordt gefeliciteerd met zijn ambassadeurschap


Te midden van zijn vakgenoten

Aan de nieuwe ambassadeur Niven Kunz zal het in elk geval niet liggen. De kok uit Rijswijk kreeg op 24-jarige leeftijd zijn eerste Michelinster, zijn eigen restaurant kreeg in het eerste jaar al een Michelinster en is vier keer verkozen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Opvallend genoeg gaf Niven aan niet veel extra's aan zijn ambassadeurschap te besteden: "We doen al verschrikkelijk veel met asperges met speciale menu's en avonden. Daar gaan we gewoon mee door!"


Niven Kunz krijgt de oorkonde van Mathijs Vrieze en Sandra Ysbrandy


Robbert van der Kruk (Limgroup), Michiel van Ginkel (ZON) en Leon Faassen (LTO)


Pieter Smits van Stichting Dubbel-A met Niven Kunz


President Ted Janssen van Euro-Toques met zijn vrouw en Dirian Boekhout


Onverminderd grote belangstelling voor de nationale opening


En daar was natuurlijk ook alle reden toe...