Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scotty Brand brengt Schotse tomaten terug

Scotty Brand zal dit voorjaar tomaten weer in hun assortiment opnemen na een initiatief om Schotse tomaten weer in de commerciële teelt in te voeren.

De tomaten worden geteeld bij Standhill Farm in de buurt van Hawick in de Scottish Borders en Scotty Brand heeft sinds vorige zomer met teler Jim Shanks samengewerkt om de diverse uitdagingen te overwinnen die komen kijken bij de teelt van dit gewas in Schotland.

Michael Jarvis, hoofd marketing voor Scotty Brand: "We zijn erg blij dat tomaten weer een deel van ons assortiment zullen uitmaken. Scotty Brand is er altijd op gebrand om nieuwe seizoensgebonden producten aan ons portfolio toe te voegen en we zijn een tijdje op zoek geweest naar een geschikte commerciële tomatenteeltpartner. De tomatenteelt in Schotland was vroeger een bloeiende sector en we zijn erg blij dat er in ons land weer commercieel tomaten worden geteeld."

Standhill Farm is van oorsprong een melkveebedrijf en de thuisbasis van de familie Shanks, die 5e generatie telers zijn en al voor een 3e generatie in Standhill telen. Ze hebben gediversifieerd om de enige commerciële Schotse tomatenteler te worden.

Jim Shanks: "We zijn blij om met Scotty Brand samen te werken en Schotse tomaten te telen. We hebben een op maat gemaakte, moderne kas gebouwd om het gewas in te telen en onze nieuwe tomatenexpert Mark Wilkinson, die meer dan 28 jaar ervaring heeft met glastuinbouw, woont nu bij het bedrijf."

Er zullen twee soort Scotty Brand tomaten worden verkocht: Annamay, een cocktailtrostomatenras en Sweetelle, een pruimtomatenras.

De eerste voor Scotty Brand geteelde tomaten zullen in het voorjaar voor de detailhandel beschikbaar zijn. Scotty Brand tomaten zullen worden aangeboden bij Wholefoods Giffnock, bepaalde Morrison en Waitrose winkels en in alle Lidl winkels in Schotland vanaf begin april tot begin november.

Voor meer informatie:
Scotty Brand 
Tel +44 01236 771740
Publicatiedatum: