Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1,8 miljoen tomatenhaken voor Inkoopgroep Westland

De twintig telers van Inkoopgroep Westland hebben voor het seizoen 2017 gekozen voor hogedraadhaken van Van der Windt. Het gaat om in totaal 1,8 miljoen haken, verdeeld over drie verschillende types. Van der Windt is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Israëlische producent Paskal. Hoge verwachtingen zijn er vooral van de turbohaak, een innovatieve haak die tomatentelers veel tijd kan besparen.



Met name de brede keus van Van der Windt gaf voor de telers van Inkoopgroep Westland de doorslag. 'Elke teler stelt andere eisen aan een hogedraadhaak. Dankzij het grote assortiment kan Van der Windt elke kweker voorzien van de juiste haak', zegt Jan van der Lans, die namens de groep de order afsloot met accountmanager Dennis Voskamp van Van der Windt. De telers zijn samen goed voor 60 hectare tomaten.

Sinds eind 2016 is de Honselersdijkse specialist in tuinbouwverpakkingen Paskal-dealer. Paskal is een Israëlisch bedrijf dat al jarenlang hogedraadhaken produceert. Door de samenwerking met Van der Windt wil het bedrijf zijn positie in de Nederlandse groenteteelt verder versterken. De opdracht van Inkoopgroep Westland betekent daarmee een vliegende start voor Paskal.

Turbohaak
Het assortiment van Paskal bestaat niet alleen uit de klassieke haak met elastiek en de staarthaak. Ook levert Paskal sinds kort een nieuw type: de turbohaak. Die naam dankt de haak aan zijn turbofunctie, die telers veel tijd kan besparen. De vrije val van het touw is met één handeling te regelen. Het touw is bovendien een jaar lang uv-bestendig. Daarmee is het vergelijkbaar met het bekende elite touw dat veel in de tuinbouw wordt toegepast.

Voor meer informatie:
Van der Windt
Nieuweweg 10
2675 BC Honselersdijk
Tel: +31 174 636111
info@vanderwindt.com
vanderwindt.nl
Publicatiedatum: