Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CASI wil uitbreiden naar Poniente om het bereik te vergroten

De CASI coöperatie (groenten en fruittelers) gaat uitbreiden naar Poniente ALmeriense om de diversiteit aan producten te vergroten. Deze beslissing wordt versterkt door deel te nemen aan de volgende editie van de landbouwbeurs Infoagro Ehibition.

Miguel Vargas: "We zijn begonnen met paprika´s en aubergines en we geloven dat het een goede kans is om de telers van Poniente te leren kennen. We zullen zien of we met deze beurs kunnen bijdragen aan onze ontwikkeling in deze regio de komende jaren." Tijdens de landbouwbeurs hopen ze partners aan te trekken en bieden hun diensten aan aan producenten die zich bij het collectief willen aansluiten.

Hoewel CASI, een coöperatie die al meer dan 70 jaar actief is, doorgaat met het traditionele businessmodel (veilen) blijft het zichzelf continu innoveren. Daarbij zijn de nieuwe faciliteiten vlakbij het vliegveld van Almeria van doorslaggevend belang. Ze bestaan uit twee volledig geautomatiseerde pakfaciliteiten van ieder twee verdiepingen. Marketing Director Ester Oliva: "De dagelijkse capaciteit van deze faciliteiten is ongeveer 800.000 kilo. De machines sorteren de producten op grootte en kleur en sporen interne en externe schade op die er zou kunnen zijn. In dit geval krijgen ze een andere classificatie. Het opstapelen van containers en pallets gebeurt automatisch op een gerobotiseerde lijn. Het sorteren gaat niet alleen op grootte, maar ook op kleur."

Volgens CASI krijgen deze faciliteiten veel bezoeken van klanten en distributeurs waar zij mee werken en benadrukken dat "zij onder de indruk zijn van de vooruitgang van de coöperatie op het gebied van innovatie en het aanbieden van nieuwe diensten, omdat de opgezette mechanismes gericht erop zijn ons in staat te stellen de distributeurs of de klanten te voorzien van de producten die ze nodig hebben, de verpakking die ze nodig hebben op een optimale manier. De technologie die nu bestaat, maakt het mogelijk te sorteren op grootte, kleur, etc. in 24 verschillende formaten. Dit gaat om aanpassen aan de wensen van de distributeurs."

Het automatiseren van het productieproces van de landbouwproducten van de meer dan 1700 leden van de coöperatie, samen met de 1200 extra gecreëerde banen betekent, in de woorden van de voorzitter: "de mogelijkheid betere prijzen te krijgen en te kunnen concurreren met landen die geen deel uitmaken van de Europese Economische Gemeenschap: dat is meestal Turkije en Marokko.

Bron: lavozdealmeria.es
Publicatiedatum: