Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Enten van planten maakt opmars in Griekenland

De vraag naar kwalitatief hoogstaand beginmateriaal neemt toe in Griekenland en andere landen van de Balkan. Om deze reden breidt plantenkwekerij AGRIS zijn activiteiten uit naar het leveren van geënte jonge planten met extra consultancy en support.

AGRIS is een van de grootste GSPP gecertificeerde kwekers van plantenstekjes in de Balkan. Het is in 1983 in Thessaloniki opgericht als een lokale zaadwinkel. In 1987 werd het bedrijf een belangrijke distributeur van het Franse zaadbedrijf HM Clause. In 2001 breidde AGRIS zijn activiteiten in de zaailingenmarkt verder uit met investeringen in een geavanceerde kwekerij. Ook werden er geïnvesteerd in nieuwe markten voorbij de Griekse grenzen zoals Roemenië en Bulgarije.



De 6 faciliteiten in meerdere landen resulteerde in een sterke aanwezigheid van Zuidoost Europa. Het bedrijf heeft een totaal van 4 hectare geavanceerde kweekkassen beschikbaar naast 10 hightech heelkamers voor geënte planten. Commercial Director Ioannis Koumoundouros: "We kweken 100 miljoen zaailingen per jaar, waarvan 12 miljoen geënte zaailingen."


Tomaten, watermeloenen, komkommers en aubergines zijn belangrijke gewassen voor AGRIS. Koumoundouros ziet de markt voor geënte zaailingen ieder jaar toenemen. "Ondanks de recessie vindt er veel ontwikkeling plaats in deze regio. Griekse boeren en investeerders zijn zich steeds meer bewust van de mogelijkheden van high-tech telen. Vergeleken met 4-5 jaar geleden wordt er meer geïnvesteerd in massaproductie van kasgroenten. Dit komt ook door verkopers die het hele jaar goede kwaliteit groenten willen. Wij willen een meer professionele sector en hebben dan ook veel geïnvesteerd om deze ontwikkeling mogelijk te maken. Onze toewijding aan enten is hier een voorbeeld van. Deze techniek ligt ten grondslag van het kweken van betere gewassen met hogere opbrengsten. We hebben flink geïnvesteerd in high-tech klimaatkamers met LED die gebruikt worden om optimale groeiomstandigheden te creëren voor onze geënte planten.


Volgens Koumoundouros heeft Agris niet alleen veel geïnvesteerd in de technologie om hoge kwaliteit geënte jaarlingen te produceren. "Om een sector op te zetten, is er meer nodig dan het verkopen van zaden of stekjes. Als je de sector wilt stimuleren moet je er deel van uitmaken en een keten vormen van zaadje tot verkoop. Daarom hebben we geïnvesteerd in verschillende geavanceerde proefstations om ketenpartners uit te nodigen en met hen de mogelijkheden van nieuwe variëteiten te bespreken en marketing plannen te completeren." Telers, verkopers, en andere ketenpartners kunnen de laatste gewassen, normaal of hydroponisch geteeld, bezichtigen in het proefstation van Agris. De proefstations zijn in verschillende geografische gebieden met verschillende klimaten gevestigd.

Hiernaast biedt AGRIS ook uitgebreide aftersales support. "We gaan verder dan alleen het kweken van de juiste variëteit door het bieden van technische ondersteuning en advies op contract basis. Dit is onderdeel van onze holistische aanpak om de tuinbouw in deze regio te stimuleren."

Voor meer informatie:
AGRIS
Ioannis Koumoundouros
+30 23330 53500
koumoundouros@agris.gr
www.agrishorticulture.com

Publicatiedatum: