Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Manolo García Montoya, Parkos

Redder van van traditionele tomatenrassen

De nieuwe markttrends, die gekenmerkt worden door een grote vraag vanuit de retail, hebben gevolgen voor de tomatenteelt. Er is behoefte aan sterke rassen die bovendien zo productief mogelijk moeten zijn en op een zo klein mogelijke oppervlakte geteeld kunnen worden. Consumenten klagen echter dat deze tomaten nergens naar smaken," legt Manolo García Montoya uit, directeur van Parkos. Montoya's bedrijf doet er alles aan om de smaak van traditionele tomatenrassen te behouden en richt zich in het bijzonder op de rassen Pepper, Raff en Rambo.



"Wij onderscheiden ons van andere telers doordat we irrigatiewater gebruiken dat een hoger zoutgehalte heeft. Hierdoor is ons productievolume tot wel 50% kleiner dan dat van een telers die irrigeren met minder zout water," vervolgt Montoya. Deze teeltwijze veroorzaakt stress bij de planten waardoor de productie weliswaar vermindert maar de smaak een boost krijgt.



Cherrytomaten zijn het belangrijkste product van Parkos. Het bedrijf zet zijn producten in de steden Barcelona, Madrid en Malaga af. "Momenteel wordt 95% van onze tomaten in Spanje vermarkt onder de merknaam 18KT. We denken echter dat hier de komende jaren verandering in zal komen," aldus Montoya. 


Voor meer informatie:
Manolo García Montoya
Parkos SA
Tel.: +34 655670867
manologarci74@gmail.com
Publicatiedatum: