Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gezonde bodem legt basis voor een vruchtbaar resultaat

Kennisvideo’s ‘dieper graven in de grond’

Het op de juiste manier voeden van de bodem zorgt voor vruchtbaar resultaat. Zowel op het gebied van kwantiteit als kwaliteit zijn hiermee flinke stappen te zetten. Maar hoe doe je dat? De door N-xt Soil Services ontwikkelde kennisvideo's met als thema 'dieper graven in de grond' geven akkerbouwers, melkveehouders, loonwerkers en tuinders inzicht in de nieuwste kennis van bodem en bemesting. Met als belangrijkste doel: samen stappen zetten naar een optimale en meer natuurlijke bodemvruchtbaarheid.

"The soil is the 'creative material' of most of the basic needs of life. Creation starts with a handful of dust", aldus bodemonderzoeker William Albrecht meer dan 100 jaar geleden. Hij definieerde bemesten als het creƫren van de meest ideale bodemomstandigheden, waarna het gewas volgens natuurlijke principes optimaal kan groeien. Ondanks dat het hier om complexe processen gaat, waar nog relatief weinig van bekend is, zijn wij als N-xt Soil Services inmiddels wel in staat om deze natuurlijke bodemprocessen steeds beter te sturen. In de kennisvideo's 'dieper graven in de grond' wordt steeds een ander aspect van bodemvruchtbaarheid, bodemgezondheid, gewasweerbaarheid en opbrengend vermogen belicht.

Thema's
Een 'eye-opener' is bijvoorbeeld de vergelijking van de interactie tussen plantenwortels, bodemleven en de bodem enerzijds met ons maag-darmkanaal, darmvilli en darmbacteriƫn anderzijds. Daarin ziet u dat de bodem eigenlijk het maag-darmkanaal van de plant is, waarin een cruciale rol is weggelegd voor het bodemleven. Een rol die jarenlang is onderschat en met traditionele bemesting zelfs behoorlijk is tegengewerkt. U kunt de filmpjes bekijken op: www.vruchtbarebodem.nl/kennisvideos

Voor meer informatie:
N-xt Fertilizers
PO-box 216
NL-5460 AE Veghel
T +31 (0)88 342 5600
www.n-xt.com
Publicatiedatum: