Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HAS-student zet pompoenkwekerij in voor onderwijs

Bij HAS Hogeschool is onderwijs gekoppeld aan de praktijk heel belangrijk. Ze werken het liefste met échte cases van échte bedrijven en soms is dat een ouderlijk bedrijf van een student. Op de locatie Venlo komt dit laatste fenomeen steeds vaker voor. Daar wordt niet alleen intensief samengewerkt met inmiddels 80 partnerbedrijven, maar ook zetten studenten steeds vaker het bedrijf van hun ouders of andere familie in.

Dit doen ze op verschillende manieren, bijvoorbeeld via excursies en gastcolleges, maar soms ook met een project. Volgens docent Marc Pruijssers heeft dit meerdere redenen: studenten zijn trots op waar ze vandaan komen en laten dit graag zien aan medestudenten. Daarnaast wordt de HAS volgens hem door de familie van studenten zodanig gewaardeerd en dat ze hun vraagstukken graag indienen zodat studenten mee kunnen denken over een oplossing.



Sophie Doens, 2e jaars Food Innovation: Pompoenkwekerij de Heidebloem in IJzendijke
"Wij hebben thuis een pompoenkwekerij met 400 soorten pompoenen, 20 jaar geleden door mijn moeder uit liefde opgezet. We maken onder meer 15 streekproducten met pompoen als ingrediënt. We doen op dit moment mee aan een 2e jaars project voor Food Innovation. We merkten namelijk dat de naam Heidebloem niet meer aansluit bij de waarden van het bedrijf. We vroegen daarom aan de studenten om een nieuwe naam en huisstijl te bedenken. Daarnaast willen we deze naamsverandering niet zomaar voorbij laten gaan. We willen er een beetje kracht achter zetten. We vragen de studenten ook om een bijzonder product of dienst voor ons te ontwikkelen zodat we de naam en huisstijl fris en fruitig kunnen lanceren."

Gek om andere studenten over ons thuis te horen praten
"De opdracht loopt nog, het eindresultaat krijgen we in juni te zien. Spannend! Ik vind het heel leuk dat mijn ouders meedoen. De studenten komen met frisse ideeën en denken veel groter dan wij misschien zouden doen. Maar soms vind ik het ook wel een beetje gek. Ik werk zelf niet aan de opdracht mee omdat het dan te makkelijk voor mij zou worden. Alleen ik hoor de anderen natuurlijk wél voortdurend over de opdracht. Soms zou ik ze heel graag even een tip geven. Mijn moeder is helemaal enthousiast over de opdracht. Ze vindt het ook leuk dat ze zo nu veel beter begrijpt wat mijn studie inhoudt en ze leert er zelf ook gigantisch veel van zegt ze."

Voor meer informatie:
www.deheidebloem-charlotte.nl
www.hashogeschool.nl
Publicatiedatum: