Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dinsdag 23 mei 2017:

LED industrie komt in Eindhoven bijeen voor Horticultural Lighting Conference

Dankzij de unieke eigenschappen van LED zijn er nu interessante mogelijkheden om licht zo af te stemmen dat het de oogst stimuleert, plantenkenmerken kan aansturen en de gezondheid van planten in stand kan houden.

Met LED kunnen we nu de golflengte, pulsduur en het uitgestraalde spectrum manipuleren om de structurele en chemische eigenschappen van planten bij te stellen zodat telers een grotere oogst uit hun gewassen kunnen halen. Elke soort heeft zijn eigen unieke 'lichtrecept' dat precies het juiste licht levert op het juiste moment. Verder kan licht een onderdrukkend effect hebben op ziekteverwekkende virussen, waarbij de plantengezondheid en -productiviteit wordt behouden.



"Dit is een hele spannende tijd voor de tuinbouwbelichtingssector," volgens Ray Molony, programmadirecteur van de conferentie. "Het ziet ernaar uit dat LED een grote bijdrage kan leveren aan 's werelds groeiende behoefte aan lokale, duurzame voedselproductie."

Volgens Dr Phillip Davis van het Britse tuinbouwonderzoeksinstituut Stockbridge Technology Centre wordt LED de afgelopen jaren erkend als iets waar de tuinbouw werkelijk baat bij zou kunnen hebben: "Er is in de hele tuinbouwsector een enorme interesse in LED. En niet alleen vanwege de energiezuinigheid, maar ook om de mogelijkheid planten te kunnen aansturen. De belangrijkste vertraging bij de toepassing van de technologie wordt gevormd door het moeten overtuigen van telers dat LED economisch een goeie stap is."

Dr Davis is een van de vooraanstaande deskundigen die bijeen zullen komen om te bekijken hoe deze revolutie in belichting de tuinbouwsector kan helpen transformeren. De Horticultural Lighting Conference Europe zal plaatsvinden op dinsdag 23 mei 2017 op de High Tech Campus in Eindhoven.

Thema's die aan bod zullen komen, zijn de beginselen van licht en gewassen, het begrijpen van LED, LED vergeleken met traditionele groeilichttechnologie, metriek en methoden, hoe afstembare LED te gebruiken om de gewassenproductie aan te sturen, wat onderzoek ons over LED vertelt, LED en tomatenproductie en verticale landbouw met LED.

Voor telers en studenten zijn er speciale kortingstarieven. 

Bekijk het volledige programma op
http://horticulturelightingconference.com/europe/
Publicatiedatum: