Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kashelden komen tot leven met KomInDeKas app

Op woensdag 29 maart hebben leerlingen van groep 8 van Basisschool De Regenboog uit Naaldwijk de primeur van de KomInDeKas app gekregen in de paprikakas van de firma A.A.M. van der Voort en Zn. De leerlingen bezochten de kas in het kader van de Dag van de Westlandse Tuinbouw en mochten als allereerste de helden van de kas via de KomInDeKas app tot leven brengen. Als introductie op de speurtocht werd de eerste held door alle kinderen tegelijkertijd tot leven gebracht.


foto's: Rolf van Koppen

Met de interactieve speurtocht wordt de beleving in de kas vergroot en een extra "funeducatieve" factor toegevoegd aan het bezoek aan de kas. De KomInDeKas app is te downloaden in de app-store (geschikt voor Android en Apple).

De kinderen waren vereerd dat zij de primeur kregen en erg enthousiast over de speurtocht. "Het is leuk dat je de 3D figuurtjes van alle kanten kunt bekijken, en de informatie die er bij wordt gegeven vind ik interessant", aldus een leerling. "Toen ik de app had gedownload, wist ik niet wat ik er van moest verwachten, maar dit is echt wel super vet", zo reageerden de meeste kinderen.



7 Helden van de Kas
Er zijn 7 Helden van de kas (markers) die met behulp van de app tot leven kunnen worden gebracht. Naast de 3D-animatie is er voor elke held een informatieve tekst over het thema waar de betreffende held voor staat. Naast de virtuele speurtocht naar de 7 Helden van de Kas, staat in de app een spaarboekje dat bijhoudt welke Helden al zijn gevonden en zeven 360 graden filmpjes. Tijdens het Kom in de Kas weekend kunnen de kinderen in elke deelnemende kas op zoek naar de 7 Helden. Als zij met het spaarboekje laten zien dat zij alle 7 Helden hebben gevonden, dan worden zij beloond met een verrassing.

Kom in de Kas regio's
Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 vindt de 40e editie van Kom in de Kas plaats in 26 regio's verspreid over Nederland. Zo'n 200 glastuinders zetten hun deuren open en laten zien dat de tuinbouw een van de meest innovatieve sectoren van Nederland is. Diverse regio's organiseren een regionale opening op de zaterdag of zondag. Kijk op www.komindekas.nl voor meer informatie. Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter.
Publicatiedatum: