Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vijf stappen voor een succesvolle tuinbouwproef

Voordat een nieuw product op een plant wordt toegepast, is het zaak zeker te weten of het veilig en effectief is. Daarom is het belangrijk om een proef uit te voeren voordat een nieuw product in de bedrijfsstrategie wordt opgenomen. Hierbij moet er eerst worden bepaald wat de doelstellingen en de gewenste resultaten zijn. Dit kan een statistische analyse betreffen, een praktisch of een visueel resultaat of productvergelijking. De resultaten moeten worden opgetekend om te kunnen concluderen of de proef wel of niet succesvol was.



Kemin Technical Experts raden vijf stappen aan om de werking van een nieuw product uit te proberen.

1) Proefvak selecteren
Selecteer een gebied dat representatief is voor de standaard omstandigheden, waar de te bestrijden plaag aanwezig is. Het moet een zone zijn waar werknemers niet vaak werkzaamheden hoeven uit te voeren (zoals snoeien, verzendingen doen, schoonmaken etc.) die het proces zouden kunnen beïnvloeden.

2) Maak foto's
Neem vooraf wat foto's van het proefvak. Let hierbij op de aanwezigheid van de plaag waarvan de bestrijding geëvalueerd gaat worden en eventuele andere plagen of factoren die het proces zouden kunnen beïnvloeden. Enkele veel voorkomende factoren zijn licht, temperatuur, water/vocht en de dichtheid van het gewas.

3) Voorbereiding
Het is belangrijk dat alle uiteindelijk te behandelen zones dezelfde hoeveelheid zorg krijgen voordat het product wordt gebruikt. Hogere plaagniveaus kunnen de definitieve resultaten beïnvloeden omdat ze niet op een relatief gelijk niveau zijn als de andere gebieden. Bij de toepassing van producten op planten moeten deze even gezond of representatief zijn van het gewas.

4) Producttoepassing
Om te zorgen dat de proef representatief is voor het product dat wordt uitgeprobeerd is een gelijkmatige toepassing van het product essentieel. Als er meerdere producten worden uitgeprobeerd zal het onbehandeld laten van een smalle strook tussen de diverse productproeven een beter beeld geven van de werking van elk product in vergelijking met de anderen en het risico op kruisbesmetting tussen de producten verkleinen.

5) Resultaten evalueren
Het is belangrijk dat degene die de resultaten optekent geschreven richtlijnen opvolgt over hoe het geteste product geëvalueerd moet worden. Dit zal bijdragen aan een gelijkmatige, nauwkeurige evaluatie. Maak opnieuw foto's. Plaats de voor en na foto's naast elkaar op tafels en vergelijk de beelden met wat er is genoteerd.

Voor meer informatie:
Kemin
515-559-5479
kemin.com/croptechnologies
Publicatiedatum: