Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Champignons zeer geschikt voor jaarrond consumptie"

Tholen - Champignons staan bij veel consumenten bekend als een groente voor in de winter of herfst, maar langzaamaan is die perceptie aan het veranderen. "Wij doen er alles aan om consumenten op andere gedachten te brengen. Champignons zijn zeer geschikt voor jaarrond consumptie. Ook in de lente en zomer kan deze groente worden gegeten op de barbecue en in salades", vertelt Michel Lesage van Lesage Champignons.

Voor op de BBQ
In de zomer van 2016 introduceerde het bedrijf een BBQ-concept. Dit is een verpakking met gesneden champignons en een marinade voor op de barbecue. Consumenten reageerden enthousiast en het liep als een trein. We zijn heel blij dat ook dit jaar de vraag naar dit concept weer terug is gekomen. Onze klanten zullen het na Pasen weer in de schappen aanbieden." Michel is enthousiast over de toenemende consumptie in het algemeen. "Er worden duidelijk steeds meer champignons gegeten en consumenten waarderen het product. Er zijn ook veel toepassingen mogelijk, dus wat dat betreft kan men eindeloos variƫren met champignons."



Lopen vlot weg

De champignonmarkt loopt erg goed op het moment. "We mogen absoluut niet klagen ondanks het goede weer. Ook de komende tijd zie ik hoopvol tegemoet. De champignons lopen vlot weg zowel in binnen- als buitenland. Normaal gezien hebben we rond deze tijd concurrentie van de eerste asperges, maar nu lijkt dat mee te vallen. Daarnaast hadden we enkele jaren geleden bikkelharde concurrentie uit Oost-Europa, met name uit Polen. Ook dit is een stuk minder geworden. Veel retailers hebben de definitieve keuze gemaakt om de gaan voor lokale champignons van goede kwaliteit." Ook naar Pasen toe verwacht hij een toenemende vraag. "Het verschilt wel per land in Europa. Zo is Pasen hier in Belgiƫ geen groots gebeuren meer. Niet te vergelijken met Kerst bijvoorbeeld. In Frankrijk en Nederland is het nog echt een familiefeest en gaat men samen eten. In die landen neemt de consumptie van champignons ook toe. Bij ons in Vlaanderen draait Pasen toch meer om chocolade", besluit hij lachend.



Voor meer informatie:
Michel Lesage
Lesage Champignons nv
Kervijnstraat 79
8531 Bavikhove
Belgium
T: 0032 (0) 56 71 22 88
F: 0032 (0) 56 71 29 53
info@lesagechampignons.be
www.lesagechampignons.be